У кремлі та Мінську підтримують "ідею" польських опозиціонерів скоротити  чисельність армії РП

АНАЛІТИКА 30.10.2023 Коментарі 0

Білоруська пропаганда активізувала агресивну інформаційну діяльність проти Польщі з використанням штучно стимульованого міграційного тиску. Також режим у Мінську створив сайт, що "документує випадки польських і литовських злочинів проти біженців" на кордоні з Білоруссю.

Про це у соцмережі Х пише урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин

За його словами, пропагандистські канали режиму лукашенка посилили потік повідомлень про злочинний характер політики Польщі, Литви та Латвії щодо мігрантів, які намагаються потрапити до Європи через кордон цих країн із Білоруссю.

Окрім того, російські пропагандисти продовжують приділяти увагу післявиборчій ситуації у Польщі. На перший план у них виходить наратив, що незалежно від того, хто сформує новий уряд у Польщі, держава та нація залишаться пронизаними русофобією.

"Як активізацію операції зі звинуваченнями Польщі у злочинах проти нелегальних мігрантів, так і рішуче посилення наративу про «польську русофобію» можна розглядати як тиск на майбутній уряд Польщі, спрямований на зміну підходу Варшави до загроз зі сходу", - зазначає пошьський урядовець. .

У кремлі та Мінську також використовують заяви представників польської опозиції про необхідність скорочення польської армії для тиску на тамтешнє керівництво міноборони під приводом модернізації збройних сил Польщі. І в путіна, і в лукашенка схвалюють такі вимоги.

До речі, днями міністр оборони Республіки Польща Маріуш Блащак заявив, що країні для підтримки своєї безпеки необхідна армія чисельністю щонайменше 300 тисяч солдатів. Це приблизно удвічі більше, ніж станом на березень цього року.

"300 тисяч солдатів польської армії - це мінімум, який має мати Польща, щоб бути в безпеці. Така наша мета і її можна досягти, потрібно лише послідовно працювати", - сказав пан Блащак. 

А пропозиції деяких опозиційних діячів скоротити чисельність польських збройних сил міністр назвав злочином.

Вочевидь, він мав на увазі і свого попередника Томаша Семоняка (очолював міноборони з листопада 2011 року, пересівши у крісло віце-прем'єра через три роки). Пан Семоняк вважає, що РП необхідно скоротити свої збройні сили, бо країна демографічно не може впоратися з таким завданням – наростити кількість до 300 000 осіб. 

"Я багаторазово публічно казав, що оптимальним варіантом є 150-тисячна професійна армія, 30-40 тисяч солдатів територіальної оборони, 20-30 тисяч солдатів добровільної початкової військової служби та побудова резерву на декілька сотень тисяч", - заявив Томаш Семоняк.

Відтак, у Польщі зараз триматиме боротьба між правлячою поки що партією "Право і справедливість", яка наполягає на зміцненні збройних сил, і "Громадянської платформи", яка дотримується протилежної позиції. 

На фото gov.pl: міністр оборони Польщі Маріуш Блащак прихильник розширення збройних сил 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: