У Києві відбудеться акція на підтримку журналістів під час війни

Анонси 30.10.2023 Коментарі 0

Національна спілка журналістів України запрошує доєднатися до акції солідарності «Воєнні злочини проти журналістів не мають залишатися безкарними». Її приурочили до Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Дискусія відбудеться у середу, 1 листопада, Присвячена ризикам і викликам для українських журналістів під час війни та відповідальності росії за злочини проти українських медійників, повідомив очільник НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у FB.

Серед основних питань для обговорення – такі:

- Журналістська діяльність під час війни. Який захист мають журналісти на лінії фронту?

- Журналісти в полоні. Чому немає механізму для їхнього визволення?

- Медійна діяльність в окупації. Як журналісти продовжують боротьбу на інформаційному полі?

- Як притягнути до відповідальності росію, винну у скоєних злочинах проти журналістів?

Учасники матимуть змогу переглянути перформанс від команди “ctors For Future, що символізує журналістську діяльність під час війни. А також долучитися до флешмобу на підтримку журналістів у полоні, написавши побажання колегам.

На захід запросили воєнних журналістів, журналістів редакцій із деокупованих та прифронтових територій, журналістів-переселенців з окупованих територій, правозахисників та громадянських активістів, родини загиблих і полонених журналістів, народних депутатів, представників уряду, дипломатів та представників міжнародних організацій.

Початок – о 12:00 за адресою вул. Лаврська, 27 (виставковий центр Національного музею історії України у Другій світовій війні “Україна розп’яття” у Києві). 

Організатори заходу: НСЖУ за підтримки правозахисної організації Civil Rights Defenders (Швеція); Мережа Центрів журналістської солідарності, яка діє за підтримки Міжнародної та Європейської федерації журналістів, а також ЮНЕСКО; Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: