У колишнього заступника «партії регіонів» - обшуки: ціна питання – півмільярда

НОВИНИ 09.08.2023 Коментарі 0

СБУ та ДБР проводять обшуки в екснардепа-«регіонала» у справі щодо відмивання понад 500 мільйонів гривень. Правоохоронці навідалися у помешкання та місця роботи колишнього народного депутата України й ексзаступника голови фракції забороненої «партії регіонів».

«Українська правда» пише, що йдеться про нардепа України I, III – VII скликань Володимира Макєєнка.

Правоохоронці перевіряють його причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда грн. Також перевіряють інформацію щодо ухилення екснардепа від сплати податків протягом 2011-2014 років у розмірі більше ніж 63 млн грн.

«…Слідчі дії проходять у помешканнях керівників підконтрольних нардепу компаній, у тому числі з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. За наявними даними, саме через ці комерційні структури колишній народний депутат міг проводити оборудки з легалізації «неофіційних» доходів», - повідомляє пресслужба СБУ.

Кримінальне провадження розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);

▪️ ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Санкція статей передбачає покарання до 12 років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: