Байден наказав передати докази рашистських злочинів в Україні до Гааги

НОВИНИ 09.08.2023 Коментарі 0

Інформацію про те, що президент США Джо Байден наказав уряду передати у Міжнародний кримінальний суд (МКС) докази злочинів, які російські військові вчинили в Україні, підтвердив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер

  • Так, я можу підтвердити: президент вирішив, що для нас дуже важливо, аби була можливість притягнення до відповідальності за різні воєнні злочини й інші звірства, які росія скоїла в Україні. І наш підхід у тому, щоби підтримувати всіх суб'єктів, які беруть участь у процесі притягнення до відповідальності, - наголосив Майкл Карпентер в інтерв’ю Укрінформу.

За словами Карпентера, президент США вирішив, що ідею притягнути до відповідальності воєнних злочинців необхідно підтримати не лише на словах, а й шляхом надання фактичної інформації, яка є у розпорядженні американських служб. 

Таке рішення Байдена американська преса вже назвала «історичним».

Як зазначали американські посадовці, рішення Байдена про передачу Сполученими Штатами інформації до МКС свідчить про серйозні зміни в американській політиці. Воно поклало край багатомісячному опору Пентагону, який побоювався створення прецеденту, та може прокласти шлях до судового переслідування американських військових.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: