У гібридній війні проти ЄС змістилися акценти

НОВИНИ 04.10.2023 Коментарі 0

Використання кремлем і Мінськом нелегальних мігрантів з африкансько-азійських країн для навантаження соціально-економічних структур Європейського Союзу має певні відмінності порівняно із 2021 роком.

Тепер маршрут через росію та Білорусь до Європи, зокрема, Німеччини, поступово стає основним для мігрантів.

Про це у своєму ТГ-каналі пише політичний аналітик Олександр Фрідман із посиланням на німецьке видання Stern.

Німецькі експерти вважають, що йдеться про спільну акцію Мінська та Москви: із Сирії людей організовано везуть на територію росії, а вже потім переправляють до Білорусі та далі до Європи.

Ситуація відрізняється від тієї, що буда 2021 року: тоді у кремлі підтримували «міграційну авантюріу», Мінська. Але нелегали спочатку прибували прямо до Білорусі, а путін удавав і наголошував на непричетності до дій лукашенка. Тепер Москва вийшла на перший план, діє відкрито та використовує свій вплив і можливості у Сирії. Тоді як час подій 2021 року основним напрямом була не Сирія, а іракський Курдистан).

Євросоюзу гібридна війна з використанням нелегалів додає головного болю. Перекрити потік нелегальних мігрантів до Білорусі було доволі просто – країни Балтії і Польща відгородилися арканом і посилили свої кордони. Тепер же впоратися зі спільною акцією Москви та Мінська буде значно складніше

Також читайте: РФ і Білорусь не припиняють прикордонний терор проти Польщі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: