У цьому опалювальному сезоні ціна газу не зміниться, - голова "Нафтогазу"

НОВИНИ 29.05.2023 Коментарі 0

У цьому опалювальному сезоні ціна газу для побутових клієнтів залишається незмінною – 7,96 грн за куб. м з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно.

Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова виданню NV.

Подаємо уривок з цього інтерв’ю.

– Наступна зима може бути не менш складною, ніж цьогорічна. Як Нафтогаз готується до опалювального сезону 2023/2024?  

– 17 квітня розпочалося закачування газу в підземні сховища. Наразі маємо 9,5 млрд куб. м ресурсу у ПСГ. У плані підготовки до опалювального сезону – ми працюємо над збільшенням власного видобутку. Системно та прозоро купуємо газ українських приватних видобувних компаній на Українській енергетичній біржі. Цим спонукаємо компанії теж добувати більше газу. Про закупівлю палива у приватників багато говорили й раніше, але мало хто робив це. А ми вже купуємо газ. І ці обсяги зростають щодня. Так, під час перших закупівель ми придбали близько 30 млн куб. м газу. Це лише початок…

Також я на постійному зв'язку з місцевою владою, адже спільні зусилля і бачення важливі в цьому процесі. А взагалі, я мрію, щоб термін «підготовка до опалювального сезону» зник із порядку денного українців. Це має бути процес, який відбувається паралельно з повсякденним життям.

– Питання, яке чи не найбільше цікавить споживачів: що буде з ціною газу?

– Для побутових клієнтів вона залишається незмінною – 7,96 грн за куб. м з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно. Це рішення прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні.

Фото - "Нафтогаз"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: