У чому сутність російської інтелігенції?

ОКРЕМА ДУМКА 28.11.2023 Коментарі 0

Історична роль російської ліберальної інтелігенції полягає в тому, щоби перебувати в постійній омані щодо свого народу і влади.

Народ вони вважають глибокодуховним і таким, що прагне до свободи і просвітництва, а влада нехай і погана, корумпована, але все ж таки, прогресивна, раціональна та теж де-не-де освічена за західним взірцем. Багато хто з них вірить у духовну й історичну місію Росії як держави-імперії. І своєю діяльністю російська інтелігенція розповсюджує свої помилки та міфи в інших культурах.

Потім настає 24 лютого 2022 року і вони (інтелігенція) всі шоковані, незважаючи на 20 років правління Путіна, 2014 рік, 70 років комунізму й імперіалізму. Вони у ступорі та зовсім не розуміють як такий жахливий злочин міг бути вчинений під тріумфальні крики і співучасть народу з його глибинним потягом до "свободи" і просвітництва.

2022 рік дійсно показав, наскільки далекі вони від народу та розуміння задумів влади.

Але потім, російський інтелігент, сидячи у Парижі чи Берліні на культурному заході із глибоким смутком розмірковує про те, як він і його колеги помилялися щодо народу і влади, що народ російський, виявляється, не такий – він грубий і неотесаний та прагне крові і насильства, а влада лише прикривалася західництвом, але насправді вона підступна та тоталітарна.

Публіка, співчутливо слухаючи ці зізнання та духовне самобичування, "вражена" глибиною думки і продовжує захоплюватися глибокою російською культурою та духовністю. Адже їм відкривають загадки російської душі і влади, такої підступної та жорстокої, руйнують міфи, які з такою старанністю їм втовкмачували в голови, створюючи нові.

Так, російська інтелігенція існує для того, щоби помилятися, та й іще іноді говорити про смерть тирана і швидке звільнення Росії.

Павел Усов, ТГ-канал

Колаж russiapost.info

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: