У боротьбі проти росіян в Україні загинув білоруський боєць полку «Пагоня»

НОВИНИ 27.09.2022 Коментарі 0

Білоруський воїн зі складу добровольців полку «Пагоня» з позивним «Жнець» загинув у понеділок, 26 вересня, в Україні.

«На жаль, війна не минає без втрат і забирає кращих синів Білорусі й України. Наш брат бив москалів із 2017 року. Це був чесний і справедливий хлопець, усім серцем відданий боротьбі за волю. У нього залишилося двоє дітей та дружина», - йдеться у повідомленні телеграм-каналу полку «Пагоня».

Згідно з інформацією, його побратим зазнав легких поранень і незабаром повернеться у стрій.

Інформацію і слова співчуття та підтримки висловив представник Кабінету з питань оборони та національної безпеки демократичних білоруських сил Валерій Сахащик.

«Олексій був одним із найдосвідченіших воїнів, яких поважають. До «Пагоні» за його плечами вже було два роки в АТО. До підрозділу добровольців його привели правдолюбство та загострене відчуття справедливості. Душа колективу – про нього це абсолютно щиро. Портрет Олексія буде першим на Алеї Героїв полку «Пагоня». Його діти справедливо пишатимуться своїм батьком. І ми зробимо все, щоб Справа, за яку він віддав своє життя, перемогла. Світла пам'ять Доброму Воїну!», - цитує слова Валерія Сахащика телеграм-канал Світлани Тихановської.

За інформацією білоруського видання «Наша ніва», побратими не називають прізвище захисника України та Білорусі з метою безпеки його сім'ї. Відомо, що сам він родом із Гомельської області. Служив у полку «Пагоня» кулеметником. Останні дні захищав Бахмут – місто Донецької області, де росіяни продовжують атакувати. Це чи не єдина ділянка фронту, де путінська армія робить спроби наступати.

«Це був досвідчений боєць, у полку «Пагоня» воював із липня. Загинув так: були на захисті позицій під Бахмутом, де насідають росіяни. Ворожа міна прилетіла прямісінько в окоп, майже прямо влучила у людину. Вони там були вдвох, двоє з «Пагоні», ось один загинув, а другий легко поранений. Хлопцеві було трохи за 30. Публікувати справжні дані наразі не будемо», - розповіли «Нашій ниві» товариші полеглого.

Як зазначає видання, це перший відомий випадок загибелі білоруса з лав «Пагоні». Полк об'єднує здебільшого колишніх білоруських військовослужбовців та офіцерів сил спеціальних операцій.

Підтримати родину загиблого бійця «Пагоні» за такими реквізитами:

Через крипто-гаманці:

  • BTC

bc1qehnryv9hv750xevjn4wp4u4ufkqlyuzx3zdps6

  • ETH

0x6aFEB299281E25a24F0B90bB86B8d459Df35c19

  • Тетер USDT TRC20

TMT269SaeHiWyw7T8RFznUBz25aWd5xZaz

  • Tether ERC 20 USDT

0x6aFEB299281E25a24F0B90bB86B8d459Df35c191

Фото zerkalo.io

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: