У Верховну Раду внесли постанову про визнання Білорусі агресором

НОВИНИ 19.06.2023 Коментарі 0

Україна проситиме ООН і цивілізований світ визнати Білорусь країною-агресоркою. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Верховної Ради 16 червня.

«Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Республіки Білорусь державою-агресором», - йдеться на сайті українського парламенту.

Як зазначає ТГ-канал БУСт, наразі немає самого тексту, а ініціатори проекту постанови належать до широкого політичного спектру – в тому числі багато нардепів від правлячої більшості

До появи цього документа йому передувала тижнева медійна компанія, в якій лідери думок вказували на те, що Білорусь повинна виплатити Україні репарації.

«Одним із лідером кампанії був громадський діяч і волонтер Сергій Притула. І саме він сьогодні повідомив першим про проект. Цей крок можна розглядати, як одну з відповідей на російську ядерну зброю на території республіки», - пише БУСт.

Сергій Притула у своєму ТГ-каналі нагадав, що наголошував у своєму нещодавньому відео про необхідність визнати Республіку Білорусь державою-агресоркою і «поплічницею російської федерації у злочинній агресії проти України».

Також громадський діяч у ньому прямо запитав лідерку білоруських демократичних сил Світлану Тихановську, чи готова вона це визнати та гарантувати виплату відповідних репарацій у випадку приходу до влади після війни.

«Тоді багато хто згорів в інтернеті😉. Відповіді так і не було…, - зазначає Сергій Притула і пояснює необхідність прийняття такої постанови. - Це має вилитися у санкції проти Білорусі та посилення міжнародної допомоги Україні для протистояння агресії. Бо якщо ми хочемо міжнародного санкціонування білоруського режиму, то маємо спершу самі визнати його злочинний характер, а саму державу — агресором.

Позаяк під постановою підписалися депутати з різних фракцій (Голос, СН, ЄС, Батьківщина, За Майбутнє), а також позафракційні, закликаю парламентарів чимшвидше її розглянути та прийняти.

Коли війна закінчиться нашою перемогою, всі причетні до агресії мають понести невідворотне покарання. Постанова 9397 фіксує участь РБ у цьому злочин»і.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: