У Великобританії приймають Зеленського й обіцяють нову потужну допомогу

НОВИНИ 15.05.2023 Коментарі 0

У понеділок Президент України Володимир Зеленський продовжує візити європейськими країнами – після Італії, Німеччини і Франції 15 травня він відвідує Лондон. Після домовленостей про постачання крупних партій військової та іншої допомоги Україні з боку згаданих країн уряд Великобританії пообіцяв свою лепту для захисту від російської агресії.

Як зазначено у пресрелізі на браитанському урядовому сайті, візит українського лідера відбувається цього тижня напередодні самітів Ради Європи та G7 у Японії. І британський прем’єр-міністр «закликатиме до постійної глобальної підтримки боротьби України за повернення своєї суверенної території».

Також Лондон оголосить про збільшення військової допомоги для цієї мети після надання Києву високоточних ракет великої дальності Storm Shadow..

Також у релізі зазначено, що за останній рік Велика Британія вишколила 15 000 українських військових до дій у бойових умовах.

Окрім того, йдеться і про підготовку українських військових пілотів на літаках F16.

«У лютому прем’єр-міністр оголосив, що Сполучене Королівство розробить нову навчальну програму для українських пілотів, щоби підтримати їхні зусилля зі створення нових українських військово-повітряних сил на літаках F16 за стандартом НАТО.

Цього літа ми розпочнемо початковий етап польотів для групи українських пілотів для отримання базової підготовки. Це дозволить адаптувати програму, яку використовують британські пілоти, щоби надати українцям навички пілотування на іншого типу літаках. Це навчання йде рука об руку з зусиллями Великої Британії щодо співпраці з іншими країнами щодо постачання літаків F16 – винищувачів, які вибирає Україна», - зазначено в тексті.

Також у британському уряді повідомляють, що наступного місяця Лондон проведе конференцію з відновлення України задля активізації міжнародних інвестицій для підтримки відновлення України. Увагу зосередять на секторах, що динамічно розвивалися до повномасштабного вторгнення Путіна. Зокрема, на чистій енергетиці та технологіях.

Фото mirror.co.uk

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: