Митрополитові упц (мп) уперше в Україні винесли судовий вирок  

НОВИНИ 15.05.2023 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України вперше винесено судове рішення митрополитові упц (мп). Районний суд міста Кропивницький констатував, що високопоставлений клірик московського патріархату, екскерівник Кіровоградської єпархії митрополит Іосаф винуватий у висунутих йому злочинах.

Він і секретар Кіровоградської єпархії повністю визнали свою провину.

«Їх засуджено за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, а також заборонив на 1 рік займати посади керівників релігійних управлінь та єпархій», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ у її ТГ-каналі.

Фігуранти судового розгляду публічно вихваляли захоплення частини території України та «роздували» міжрелігійну ворожнечу в регіоні на користь росії.

Слідство з’ясувало, що єпископ Іосаф входив до найближчого оточення московського патріарха кіріла, з яким координував підривну діяльність проти України.

Митрополит систематично контактував з очільником російської православної церкви та виконував його доручення: виправдовув рашистську агресію, окупацію східних і південних територій України, в тому числі АР Крим.

«Вказівки з москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території рф. До злочинної діяльності єпископ залучив секретаря єпархії. За їх дорученням у церквах релігійної громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора. У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим. Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість проросійських друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами» - зазначено в повідомленні СБУ.

ЗАМІСТЬ КОМЕНТАРЯ

Вирок колишньому керівнику Кіровоградської єпархії РПЦвУ Іосафу (3 роки позбавлення волі з 2-річним випробувальним терміном) може видатися занадто м'яким. Проте це той випадок, коли сам факт винесення вироку одному з ієрархів Російської православної церкви в Україні є важливішим за термін позбавлення волі.

СБУ з початку широкомасштабного вторгнення активно працює з РПЦвУ, виявляючи серед її священників російських агентів. Дехто з них вже отримав вирок та навіть був обмінений на наших захисників. Вердикт для "церковного генерала" має стати сигналом для ієрархії РПЦвУ та вірян, які не зрозуміли ролі російської церкви у війні проти України.

Церковники перестали бути недоторканими, і тепер це стосується навіть ієрархів церкви. Мабуть, недарма таки СБУ називають «Служба Божа України».

Євген Магда, політолог, ТГ-канал «Переможний Магдіяж»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: