У Словаччині виявили російських шпигунів

НОВИНИ 17.03.2022 Коментарі 0

Національна агенція кримінальних справ Президії корпусу поліції (НАКА) Словаччини викрила російських шпигунів. У зв’язку з цим висилає з Братислави трьох дипломатів посольства Російської федерації.

За інформацією видання Denník N, російські шпигуни, які прикривались дипломатичними документами, повинні покинути Словаччину протягом 72 годин.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова вважає видворення російських дипломатів адекватною відповіддю на висновки військової розвідки і правоохоронних органів.

«Це надзвичайно серйозно та підтверджує довгострокову тенденцію впливу Російської федерації на громадську думку та політику Словаччини, - цитує главу країни Dennik N. - Мета такої діяльності в кінцевому підсумку полягає в тому, щоби порушити внутрішню стабільність і послабити безпеку Словаччини, і тому ми повинні ефективно захищатися від них. Вважаю, що силовики розслідуватимуть усі підозри у шпигунстві на користь Росії та зможуть запобігти подібній діяльності в майбутньому. На підставі оцінки словацьких спецслужб, Словацька республіка сьогодні ухвалила рішення про видворення трьох співробітників посольства Російської федерації у Словацькій Республіці за роботу в порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини», - йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Словаччини

Також словацьке МЗС закликало посольство РФ здійснювати свою діяльність відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини, яку обидві країни підписали в минулому, і утримуватися від подальшої діяльності, що порушує конвенцію, положення міжнародного права та дипломатичну практику.

Словацькі спецслужби фіксували дії російських шпигунів щонайменше з минулого року.

На відео видно, як полковник Сєрґєй Соломасов двічі передає по 500 євро Богушу Гарбару, завербованому дописувачу General News і Army Magazine, який публікувався під різними псевдонімами. Соломасов фактично виконував функції військового аташе посольства Росії у Братиславі. Хоча офіційно такої штатної одиниці російське дипломатичне відомство не мало, оскільки Словаччина не дозволила Росії мати військового аташе.

До слова, це вже не перший шпигунський скандал – подібний випадок із видворенням зі Словаччини трьох російських дипломатів стався 2020-го року.

Ілюстративне фото: колаж ЗІФ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: