У США сьогодні оголосять про черговий великий пакет допомоги Україні

НОВИНИ 09.05.2023 Коментарі 0

США дадуть Україні військової допомоги для подальшого зміцнення її протиповітряної оборони, оскільки Росія продовжує завдавати ударів по Україні безпілотниками, ракетами та ракетами «земля-повітря». Вартість допомоги становитиме 1,2 мільярда доларів, заявили офіційні особи США в понеділок, 8 травня.

Як повідомляє АР, очікують, що про пакет надання допомоги оголосять сьогодні, 9 травня. Кошти будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

«На відміну від американського обладнання, зброї та боєприпасів, які частіше відправляються в Україну зі складів Пентагону, щоб їх можна було швидко доставити, ці гроші мають бути витрачені протягом найближчих місяців або навіть років на забезпечення майбутніх потреб безпеки України», - йдеться у матеріалі.

Таким чином Україна отримає системи протиповітряної оборони HAWK, боєприпаси протиповітряної оборони та безпілотники для протиповітряної оборони, артилерію, ракети, допомогу в отриманні супутникових зображень і фінансування поточного технічного обслуговування та запасних частин для різноманітних систем.

Разом із цим пакетом США надали Україні майже 37 мільярдів доларів військової допомоги з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Як зазначає АР, рішення про черговий пакет допомоги прийнято в момент, коли Україна готується розпочати весняний наступ проти російських військ, оскільки захист із повітря є постійною проблемою.

Агенція нагадує, що протиповітряна оборона України збила в ніч на 8 травня 35 безпілотників іранського виробництва над Києвом. Уламки безпілотника врізалися у двоповерховий житловий будинок у західному Святошинському районі Києва, а інші уламки врізалися у припаркований поруч автомобіль, від чого він зайнявся.

«Зіштовхнувшись із економічними санкціями й обмеженнями ланцюгів постачань через вторгнення в Україну, Росія регулярно звертається по іранські безпілотники Shahed, щоби посилити свою вогневу міць. А пакети допомоги США – включно із більш оперативною військовою зброєю та підтримкою – включали системи для збивання та іншого ураження безпілотників», - наголошує АР.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: