У США небачена підтримка України: від добровольців і зброї – до економічних санкцій

НОВИНИ 05.03.2022 Коментарі 0

У Сполучених Штатах Америки діє декілька неурядових мереж, що сприяють добровольцям потрапити в Україну для боротьби з російським агресором.

Агенція Reuters поспілкувалася з кількома організаторами американських інтернет-мереж, які налагоджують канали для потрапляння в Україну військових, медиків та інших добровольців-фахівців.

Такі мережі – лише частина організованих у США зусиль з мобілізації сотень американців і тисяч людей з інших країн світу.

Перед тим, як відібрати добровольця, його ретельно перевіряють. До такого кроку вимушені вдаватися через діяльність російських спецслужб, які намагаються інтегрувати своїх агентів у такі структури та зашкодити їх діяльності. 

«Багато росіян намагалися потрапити до нас, - розповів Reuters представник однієї із груп. – Якби їм це вдалося, для нас це б було дуже шкідливо»,

За словами американця, його мережа працює з київською неурядовою організацією для залучення в Україну іноземних добровольців.

Цікаво, що створені американцями групи для пошуку добровольців цікавлять громадян багатьох країн. Зокрема, Ліберії, Південної Африки, Нідерландів.

Агенція також наводить слова Президента України Володимира Зеленського, який на своїй телеграм-сторінці 3-го березня повідомив про 16 тисяч іноземних добровольців, які зголосилися воювати на боці українців у складі «інтернаціонального легіону». Такий легіон Україна сформувала для іноземців, що готові воювати за найвищі цінності, що їх прагне знищити Росія.

Високу підтримку України на американському континенті засвідчує і позиція більшості громадян США. Журналіст радіо Voice of America Остап Яриш оприлюднив на своїй сторінці у ФБ підсумки опитування американців за 3-4 березня від Reuters.

  • 74% американців,  - як прихильники демократів, так і республіканців - вважають, що США та НАТО повинні оголосити зону закритого неба над Україною.
  • 80% підтримують відмову від імпорту нафти з Росії. З них 62% сказали, що заради захисту іншої демократичної країни готові більше платити за пальне, хоча це для американців доволі болюче питання.
  • 81% опитаних американців виступили за додаткові санкції проти РФ.
  • 77% - за вилучення активів російських олігархів у США.
  • 72% - за надання Україні необхідної зброї.
  • 74% - за прийняття в США українців, які шукатимуть притулку.

За словами журналіста, вже є перші плоди такої високої підтримки України серед населення. До Конгресу внесли законопроєкт про заборону імпорту до США російської нафти, нафтопродуктів, зрідженого природного газу та вугілля. Законопроєкт має підтримку в обидвох партіях і в обидвох палатах Конгресу.

Ілюстративне фото forbes.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: