У Румунії збудували термінал для перевалки українських зернових

Економіка 11.04.2024 Коментарі 0

Термінал для перевалки сільськогосподарської продукції збудовано у Дорнешті (повіт Сучава) біля кордону з Україною. GRAMPET Group, лідер приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, оголосила про початок випробувань на об’єкті.

За інформацією Forbes Romania, обсяг інвестицій у термінал сягає 10 мільйонів євро, а його потужність дозволяє обробляти 240 тис. тонн зерна та іншої агропродукції на місяць. Комплекс стане стратегічним пунктом у спрощенні руху вантажів до румунського порту Констанца.

При максимальній проектній потужності 3 млн тонн комплекс оснащений станцією навантаження вагонів (довжиною 128 м) і станцією розвантаження (довжиною 120 м), які дозволяють одночасно навантажувати/розвантажувати 8 вагонів. Потужності подібні до терміналів морських і річкових портів, що дає можливість транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю – 500 тонн на годину .

Як зазначають представники інвестора, це – найбільший перевантажувальний термінал для сільськогосподарської продукції в Європі. Його буде урочисто відкрито одразу після завершення тестового періоду.

«Румунія відіграє важливу роль у роботі коридорів солідарності, створених країнами-членами ЄС для полегшення транспортування вантажів з України. Після початку війни залізничні оператори групи GRAMPET зробили значний внесок у згладжування руху та відновлення основних коридорів на осі Північ-Південь, забезпечивши перевезення понад 1,5 мільйона тонн вантажів у сполученні з Україною», - зазначив Груя Стойка, президент GRAMPET Group.

Фото: Forbes Romania

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: