Чергова рашистська бляшанка залетіла до Польщі – збити її завадили «атмосферні умови»

НОВИНИ 26.08.2024 Коментарі 0

Під час масованої атаки по Україні вранці 26 серпня польська армія о 6:43 зафіксувала порушення повітряного простору країни. За процедурою, Польща знову піднімала військову авіацію у цей час.

Оперативне командування Збройних сил Польщі заявило, що під час ранкової повітряної атаки росії по українських містах «повітряний об’єкт» залетів на територію Польщі в районі українського Червонограда, і що це не ракета, а «ймовірно безпілотний літальний апарат», цитує військових радіо RMF24.

За словами генерала Мацєя Кліша, пошуки цього безпілотника на польській території ще тривають. Сам об'єкт зафіксували щонайменше три радіолокаційні станції, і він зник приблизно через 25-30 км від українського кордону.

За словами генерала Кліша, об’єкт не було підтверджено ані союзницькою, ані польською авіацією, а також його візуально не підтвердили гелікоптери. Оперативний командувач також запевнив, що у той момент перебував у контакті з міністром оборони Владиславом Косіняком-Камишем, а також з начальником генштабу Вєславом Кукулою.

«Через погодні умови я не зміг дати команду на його знищення», - повідомив Мацєй Кліш.

У Польщі на території ґміни Тишовце триває операція з пошуку об'єкта, задіяні війська і вертольоти. Генерал також повідомив, що об'єкт, ймовірно, все ще перебуває на польській території, хоча він і не виключив, що БПЛА міг вилетіти.

Нагадаємо, що уночі 24 берез під час подібної масованої атаки рф по Україні одна з росіянських ракет на 39 секунд залетіла у повітряний простір Польщі у Люблінському воєводстві. Тоді польські військові заявили, що збили б цю ракету, якби були ознаки, що та прямує до якоїсь цілі на польській території. З того часу під час масованих обстрілів і наближення ракет до кордону Польща і союзники піднімають у повітря винищувачі.

До речі, минулого тижня уламки чергового «шахеда» після рашистської атаки по Україні виявила на своїй території неподалік Дунаю і Румунія.

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після сьогоднішнього обстрілу написав у мережі Х, що наші союзники можуть ухвалити два рішення, які допоможуть покласти край російському терору. По-перше потрібно підтвердити право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території росії. По-друге, потрібна згода на використання можливостей ППО партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору.

Кулеба переконаний, що жодне з цих рішень не є ескалацією. Радше навпаки – це стримуватиме росію, допоможе зменшити терор і кількість російських атак, а також пов'язані з ними жертви. «Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя», - резюмував очільник МЗС.

На фото: Оперативний командувач, генерал Мацєй Кліш (ліворуч) та пресофіцер Яцек Горишевський (праворуч) / PAP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: