У Польщі відреагували на заяви білоруського кдб. Лукашенко пхає своє

НОВИНИ 14.12.2023 Коментарі 0

Білоруський і російський пропагандистський апарат поширює дезінформацію на основі заяви очільника кдб Білорусі івана тертеля про причетність Польщі до планування терактів проти РБ.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Х пише Disinfo Digest – проєкт дослідження та протидії маніпулюванню інформаційним середовищем під патронатом INFO OPS Polska Foundation, що патронує безпеку інформаційного середовища.

Як відомо, 13 грудня представник білоруського кдб тертель заявив про підготовку у Польщі семи озброєних груп для захоплення об'єктів та здійснення терактів у Білорусі. За його словами, найагресивнішу групу тренують у Білостоку, що неподалік від кордону з РБ. 

Білоруський кадебіст навіть припустив, що Польща готує провокацію для вступу у війну "методами 1939 року".

"Білоруська та російська пропаганда продовжують формувати образ Заходу – особливо Польщі – як загрози безпеці Білорусі та Росії. Використовуючи дезінформаційну і пропагандистську діяльність, влада Мінська і Кремль подають Захід як фактор дестабілізації Білорусі та навіть пряму загрозу територіальній цілісності Білорусі та Росії. Це дезінформація, не дайте себе ошукати", - застерігає Disinfo Digest. 

Натомість самопроголошений білоруський президент лукашенко у четвер, 14 грудня, продовжив гнути прокремлівську лінію. Під час зустрічі з керівниками органів безпеки та розвідувальних служб країн СНД у Мінську він заявив, що потрібно зіграти на випередження та не допустити тих сценаріїв, що намагаються нав'язати опоненти. 

“Як мені доповідають (можливо, у вас інша інформація), одне з основних завдань розвідувальної спільноти НАТО та їхніх союзників – дезінтеграція пострадянського простору. Вони хочуть спочатку вбити клин у наші з вами багатовікові добросусідські відносини, а потім нацькувати один на одного”, - наводить цитату лукашенка видання "Позірк".

Бульбофюрер стверджує, що у Мінську бачать "активність закордонних спецслужб" на білоруській території.

Лукашенко боїться нападу з усіх боків (скріншот відео)

"Форми їх роботи набувають усе більш агресивного характеру. До нас закидають не просто шпигунів, а вже агентів-терористів", - стверджує ябацька".

Серед наративів лукашенка і такі:

- світ занурюється в хаос з непередбачуваними наслідками;

- намацати навіть тендітну рівновагу поки не вдається;

- зруйнована система противаг, збалансована раніше взаємодоповнювальними договорами, у тому числі у сфері ядерного стримування.

Він також згадав слова першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, який нещодавно казав, що світ як ніколи близький до ядерної війни. 

Попри, здавалося б, очевидні речі, про які говорить білоруський диктатор, він оминає причинно-наслідкові зв'язки – хто став причиною цього всього. Як зауважує "Позірк", безпеку порушено у лютому 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, в якому офіційний Мінськ підтримав Москву.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: