У Польщі тривають вибори до Сейму та Сенату: виборчі дільниці працюватимуть до 21:00

НОВИНИ 15.10.2023 Коментарі 0

У Польщі 15 жовтня тривають вибори до Сейму та Сенату, а також загальнонаціональний референдум. Виборчі дільниці працюватимуть з 7:00 до 21:00 за варшавським часом.

У спеціально підготовленому зверненні Державна виборча комісія нагадує про те, як голосувати, щоби голос був дійсним, - повідомляє Прольське радіо.

Кожен виборець, який має право голосу, отримає три бюлетені. Кожен із них має бути скріплений печаткою окружної виборчої комісії. Бюлетені для голосування на виборах до Сейму та Сенату повинні мати відбиток окружної виборчої комісії, а бюлетень для голосування на референдумі –відбиток Державної виборчої комісії:

«Бюлетень для голосування на виборах до Сейму містить списки кандидатів, імена яких знаходяться на сірому фоні. Кожний список має номер і назву або абревіатуру назви виборчої комісії. Він також може містити графічне позначення комітету. Знайдіть список кандидатів і поставте "X" у квадраті навпроти імені обраного вами кандидата лише в цьому списку. Якщо ви поставите "X" у кількох списках кандидатів або не поставите "X" взагалі, ваш голос буде недійсним».

Імена кандидатів на виборах до Сенату надруковані на жовтому тлі. Під прізвищем кандидата вказано назву або абревіатуру назви виборчої комісії, від якої він балотується, поряд також може бути графічний символ комісії. Треба поставити «Х» у квадраті біля імені лише одного кандидата. Голос буде недійсним, якщо поставити «X» біля прізвища декількох кандидатів або ж не поставити його взагалі.

Державна виборча комісія закликає перед вкиданням бюлетеней до скриньки перевіряти наявність печатки виборчої комісії.

Особи незрячі зможуть розпізнавати бюлетені завдяки спеціальним отворам або зрізаному куточку. Завдяки отворам вони зможуть використовувати спеціальну накладку шрифтом Брайля.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: