На білоруському кордоні – війська і «вагнерівці». Україна жорстко попередила білоруську владу

НОВИНИ 25.08.2024 Коментарі 0

Не робити трагічних для власної країни помилок під тиском москви закликали посадовців Республіки Білорусь в українському МЗС. Також висунуто вимогу припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню. 

МЗС України змушене було у неділю ввечері випустити спеціальну заяву щодо недружніх дій Республіки Білорусь. У ній міститься ряд суворих вимог до нашого сусіда на півночі.

За даними розвідувальних органів України, збройні сили РБ під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксована присутність найманців колишньої ПВК «Вагнер». 

«Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом», - відзначають в українському зовнішньополітичному відомстві.  

Також у МЗС наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу. 

«Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України», - підкреслили у заяві українські дипломати.

У соцмережах чимало користувачів одразу почали згадувати, що до найбільший білоруський НПЗ у Мозирі розташований доволі близько від кордону з Україною. Тож бульбофюреру варто на це зважати, перш ніж затівати якісь атаки на Україну.

До речі, напередодні, 24 серпня самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко вирішив привітати український народ із Днем Незалежності. «Упевнений, що в сьогоднішніх непростих умовах не тільки можливо, а й необхідно розмовляти мовою миру заради нинішнього і майбутніх поколінь слов'янських народів. Іншої альтернативи немає. Білорусь зі свого боку продовжить робити все можливе для якнайшвидшого забезпечення безпеки в регіоні», - йшлося у привітанні близького друга ліліпутіна. 

Також бульбофюрер цинічно побажав українцям «мирного неба і громадянської злагоди, благополуччя їхній щедрій країні, згуртованості сім'ям». Мабуть забувши, що за кілька днів до цього особисто заявив, що перекинув до українського кордону майже третину своєї армії - через те, що там начебто знаходиться понад 120 тис. українських військових.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: