У Польщі готують потужні удари по росії: поки економічні

НОВИНИ 21.03.2022 Коментарі 0

Польський уряд планує зустріч з опозиційними силами для обговорення низки питань, одним із яких буде конфіскація російського майна на території Польщі. Про це розповів журналістам видання «Wprost» прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Під час зустрічі ми хотіли б торкнутися питання про те, як Польща може заморозити та конфіскувати російське майно, що перебуває в нашій країні. Такі маєтки у нас є. З одного боку, є конституційні обмеження на таку акцію, пов’язану з правами власності, а з іншого – все більше поляків не розуміють, чому італійці конфіскують яхти російських олігархів, а ми не можемо проводити такі дії в нашій країні. Ми хочемо це здійснити через сейм і вирішили, що до цього процесу має бути залучена опозиція», - пояснив ситуацію прем’єр-міністр.

Заради справедливості, варто сказати, що російський бізнес не є масово присутнім у польській економіці. За словами Матеуша Моравецького, хоча у Польщі росіяни яхт не тримають, проте там є їхні фінансові активи.

Він також прокоментував позицію колишнього свого попередника Дональда Туска, який зараз є президентом Європейської народної партії. Моравецький пов’язує цю партію з російським газогоном «Північний потік-2», вартістю приблизно 11 мільярдів доларів США.  Наразі проєкт заморожений у рамках санкцій проти Росії.

«Європейська народна партія для мене є партією «Північний потік-2». Але я сподіваюся, що в німецькому суспільстві відбувається моральна революція. Я також бачу елемент змін у європейській еліті, але боюся, що це може тривати короткочасно. Тому закликаю німецьку, французьку й еліту країн Бенілюксу відкласти свої калькулятори й активізувати свою совість. Бо якщо ми підраховуємо витрати на газ і нафту, то це означає, що ми торгуємо кров’ю українських дітей, жінок і солдатів. Ми не повинні цього робити. Я хочу, щоби ми всі змогли через деякий час подивитися в дзеркало і сказати, що ми вчинили правильно», - сказав польський прем’єр-міністр.

Як писав ЗІФ, глава польського уряду на початку березня висловився за нищівні санкції проти РФ, такі, щоби Росія не змогла обійти. Треба віддати належне у послідовності такої політики.

У суботі, 19-го березня, Матеуш Моравецький висловився за торговельну блокаду Росії.

Як пише DW,  Варшава вважає за необхідне розширити теперішній пакет санкцій проти Москви. Таку пропозицію Польща озвучить 24-25 березня під час засідання Ради Європейського Союзу у Брюсселі.

Заплановано заборонити суднам під російським прапором і з російськими товарами заходити у європейські морські порти та перекрити сухопутні торгівельні шляхи з РФ.

«Повне відрізання Росії від міжнародної торгівлі - ще один крок, що змусить Росію замислитися, чи не краще припинити цю жорстоку війну», - Цитує Тадеуша Моравецького державна радіокомпанія Polskie Radio.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: