У Орбана та Сіярто знову відзначилися, «зарубавши» санкції проти рф та Китаю

НОВИНИ 15.02.2024 Коментарі 0

На вчорашньому засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-ий пакет санкцій проти рф.

Пакет був спрямований проти близько 200 осіб та організацій з рф, Китаю та інших країн, які допомагають рашистам у війні проти України. Про це повідомляють джерела Financial Times.

Угорщина цього разу не погодилася із санкціями нібито через наявність у списку китайських компаній. І угорський посол нібито «попросив трохи більше часу для аналізу змісту пропозицій», уточнює ЄП.

Очікується, що дискусії довкола цього питання триватимуть, і питання санкцій знову обговорять наступного тижня. Планувалося, що 13-ий пакет санкцій міністри закордонних справ ЄС ухвалять у Брюсселі 19 лютого.

Новаціями від Єврокомісії у цьому пакеті мали бстати нові торговельні обмеження щодо близько 20 компаній, зокрема кількох китайських, які звинувачують у підтримці війни на боці рф. А також проти Північної Кореї — за надання рф ракет, які та використовує для обстрілів України. У санкційних списках нової хвилі також фігурує низка компаній з Гонконгу, Індії, Сербії та Туреччини.

ЄС прагне провести свій 13-ий пакет санкцій проти кремля до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну (до 24 лютого). Це доповнить пакет фінансової підтримки Києва в розмірі 50 мільярдів євро та крок щодо відкладання прибутків від знерухомлених суверенних активів Росії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: