У Німеччині на вулиці з ножами напали на двох баскетболістів – за те, що українці

НОВИНИ 12.02.2024 Коментарі 0

17-річний український баскетболіст загинув, його друг потрапив до реанімації. Такі наслідки нападу у Дюссельдорфі в суботу пізно ввечері, 10 лютого. 

Про це йдеться у вчорашньому дописі на сторінці Федерації баскетболу Києва (ФБК) у FB. Загинув Володимир Єрмаков, його товариш Артем Козаченко перебуває у реанімації. Поліція веде розслідування.  

"Володя і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони - українці! За попередньою інформацією злочинці – вісім молодих людей арабської зовнішності", - йдеться у дописі ФБК.

Федерація баскетболу Києва від свого імені й усі української баскетбольної спільноти висловила співчуття колегам – Тетяні Гнатюк і Геннадію Єрмакову у зв'язку з трагічною смертю їхнього сина. 

Володимир Єрмаков раніше виступав за юнацьку збірну України (U-16) на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Німецьке видання FOCUS зазначає, що напад стався незадовго до запланованої гри ART Giants із Дюссельдорфа. Уся команда ART Giants провела ніч після нападу в лікарні, щоби бути з Єрмаковим і Козаченком.

"У своєму повідомленні у Facebook ФБК вказав на ксенофобне підґрунтя нападу та підкреслив, що на двох юних спортсменів напали "тільки тому, що вони з України".

Поліція Дюссельдорфа почала розслідування інциденту. "Focus-online" звернувся до поліції Дюссельдорфа за додатковою інформацією. Відповідь ще очікуємо. Досі незрозуміло, чи це насправді злочин на ґрунті ненависті", - зазначає німецьке видання.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: