У Львові втаємничено дискутували про ситуацію у Білорусі

НОВИНИ 23.10.2024 Коментарі 0

Дім вільної Білорусі у Львові приймав поважних гостей, які дискутували про итуацію в Білорусі, яка має з Україною 1 084 кілометри спільного кордону. Приводом для зустрічі стало обговорення доповіді білоруського професора, знаного соціолога Андрія Вардамацького.

В обговоренні взяли участь посол з особливих доручень щодо Білорусі Міністерства закордонних справ України Ігор Кизим, представник посольства Республіки Польща в Україні Марек Герасим’юк, політолог і директор Інституту світової політики Євген Магда, львівські експерт і представники органів державної влади.

Євген Магда та Ігор Кизим (фото – ТГ-канал "Вільна Біоррусь")

За інформацією ТГ-канлу «Вільна Білорусь», серед запрошених також були білоруські добровольці, волонтери та діаспоряни, представник Верховної Ради України з прав людини, заступник голови відділу розвитку Українського католицького університету.

Як зазначає ТГ-канал «БУСт.Білорусько-Український спостерігач», оскільки розмови відбувалися за правилами chatham house, то для публічного висвітлення виокремили основні напрямки дискусії:

- рівень поінформованості громадян України про ситуацію в Білорусі є недостатнім, інформаційні канали заблоковані або працюють неефективно;

- збереження суверенітету Білорусі залишається константою громадської думки тамтешнього суспільства;

- тема війни є помітним тригером для білоруського суспільства;

- концепція 1 000 кроків назустріч один одному для Білорусі й України зберігає актуальність, проте доцільно визначати найбільш ефективні з них;

- Литва, Польща й Україна мають розробляти спільну політику щодо Білорусі;

- акцент політики щодо Білорусі повинен бути зроблений на створення реальних провайдерів Нової Білорусі;

- залежність Білорусі від росії є значною, і ключ від перетворень у Білорусі продовжує перебувати у Москві.

«Учасники зустрічі відзначили її плідний характер, обумовлений, серед іншого, закритим форматом обговорення та висловили сподівання на продовження білорусько-українського діалогу», - йдеться у повідомленні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: