У Львові відбудеться поетичний вечір, присвячений пам’яті репресованих та вбитих митців Білорусі й України

Анонси 27.10.2023 Коментарі 0

У понеділок, 30 жовтня, у Львові відбудеться поетичний вечір, присвячений пам’яті репресованих та вбитих митців Білорусі й України.

У ніч із 29 на 30 жовтня 1937 року в Мінську розстріляли понад 100 білоруських науковців, державних і культурних діячів. Ця ніч стала чорною для білоруської історії. Серед убитих – 22 літературних діячі: поети, прозаїки, перекладачі, критики.

«Цього понеділка білоруси та білоруски Львова організовують щорічний поетично-музичний захід «Чорна ніч», щоби вшанувати пам’ять поетів і письменників, убитих в епоху терору в Білорусі й Україні.

Цією подією ми спробуємо прокласти місток між Ніччю (не)розстріляних поетів у Білорусі й українським Розстріляним Відродженням, а також між подіями того часу та нашою сучасною реальністю, так званим новим Розстріляним Відродженням.

У програмі – декламація віршів під музичну імпровізацію. Крім того, для бажаючих буде вільний мікрофон для читання улюблених творів.

Приходьте, вшануємо пам'ять тих, хто трагічно загинув тоді і помирає зараз», - йдеться в анонсі, поширеному на сайті Білоруського інформаційного центру у Львові.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: