«Трампіст на всю голову» очолив Палату представників США: але не все так однозначно

ОКРЕМА ДУМКА 26.10.2023 Коментарі 0

Обраний спікер Майк Джонсон, 51-річний республіканець із Луізіани, схоже, є «трампістом» лише «на пів голови» і здатен ухвалювати антитрампівські рішення. Це дуже важливо, але саме від позиції Джонсона залежатиме доля 61-мільярдної допомоги американського уряду Україні. 

Спікеріада тривала 22 дні. Помірковане та радикальні крила республіканців не могли знайти єдиного кандидата, доки черга не дійшла до Джонсона. Він, здається, 4-ий кандидат на цю посаду. NYT назвала його кандидатом відчаю, оскільки його харизматичніші попередники виявилися непрохідними.

«Трампісти» вважають його «в дошку своїм». Джонсон голосував проти визнання перемоги на президентських виборах Байдена та закликав Трампа продовжити боротьбу за визнання власне лідерства «дядечка Дональда». Він – проти абортів та одностатевих шлюбів: це такий собі «золотий стандарт» консерватизму у квадраті.

Помірковані республіканці вбачають у ньому прагматичного та розсудливого лідера (що не сумісне із трампізмом). Джонсон із перших днів вторгнення московитів в Україну підтримав запровадження антикремлівських санкцій, голосував за закон про ленд-ліз для Києва. Щоправда, з початком президентських перегонів у США перетворився на скептика та дедалі активніше виступав проти допомоги нашій країні.

Але обрання Джонсона таки допоможе розблокувати надання допомоги Україні, припускають американські та європейські медіа. 

Новопредставлений спікер одразу дав зрозуміти, що його передвиборча риторика не збігатиметься з його риторикою на посаді спікера: у першій же після обрання промові він сказав, що «відкритий для переговорів щодо допомоги Україні в контрнаступі проти Росії».

Білий дім, зі свого боку, переконує своїх опонентів у владі в тому, що геополітична картинка невпинно погіршується, і вже не може бути предметом міжпартійної дискусії в час президентської кампанії. Росія, ХАМАС, Іран, Північна Корея, Китай кидають виклик не лише своїм сусідам, але й національній безпеці США. Що, своєю чергою, вимагає міжпартійної єдності. 

Залишається очікувати, як «трампіст» Джонсон відреагує на цей політичний пас адміністрації Байдена. 

ТГ-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: