У Лондоні вимагали звільнити білоруських партизанів

НОВИНИ 24.07.2022 Коментарі 0

Біля посольства Білорусі в Лондоні зібралися люди, щоби підтримати білоруських залізничних партизанів. Основна вимога мітингувальників полягала у негайному звільненні  борців з режимом лукашенка, який віддав територію Білорусі під російську окупацію.

Акція розпочалася о 12:00 в суботу, 23 липня розповіла на свої сторінці у FB членкиня тимчасової ради Форуму демократичних сил Білорусі Віра Хортон, яка виступила і співорганізаторкою заходу.

За її словами, представник руху «Солідарність» Марк Озборн передав у посольство нелегітимної влади Білорусі листа з вимогою звільнення всіх затриманих і політичних в'язнів у Білорусі. А також припинити політичні переслідування противників режиму лукашенка.

«Дякуємо діаспорі білорусів Британії та Народні Посольства за допомогу в організації акції. Також підтримати нас прийшли Українська діаспора й антивоєнний рух представників російської діаспори», - написала Віра Хортон.

До слова, така ж акція відбулася і в Ноттінгемі, де протестувальники вимагали негайно звільнити 11 партизанів залізниці.

Такі заходи є продовженням активної співпраці Форуму демсил Білорусі із профспілками Великобританії після виступу керівника МЦДМ «Наш Дім» Ольги Карач на засіданні Профспілки залізничників Великобританії у червні 2022 року. Під час виступу Ольга Карач надала розгорнуту аналітику про ситуацію у залізничному господарстві Білорусі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: