У Литві відкриють інформаційний пункт Ради Європи для Білорусі

НОВИНИ 17.04.2024 Коментарі 0

У Вільнюсі заплановано відкрити інформаційного пункту Ради Європи щодо Білорусі. Ідею обговорили старший радник лідерки білоруських демократичних сил Світлани Тихановської Олександр Добровольський і директор з міжнародних відносин Ради Європи Мирослав Папою.

«Такі пункти поширюють інформацію про діяльність Ради, включаючи конвенції, підписані країнами-членами. Пізніше ці документи стають орієнтирами політичної роботи в багатьох країнах. По суті, членство в Раді Європи – це членство в сім'ї цивілізованих держав і важливий крок для європейського майбутнього Білорусі», - пояснює ТГ-канал Світлани Тихановської.

Раніше подібний пункт функціонував у Мінську на базі Білоруського державного університету Проте його діяльність була обмеженою через незацікавленість режиму лукашенка в розширенні співпраці з Радою Європи – через пропускну систему туди було навіть складно потрапити.

Діяльність офісу у Вільнюсі фокусуватиметься на простих людях. Це допоможе білорусам зрозуміти, як насправді працюють великі інституції.

На думку Олександра Добровольського, - це перший і чіткий крок, спрямований на просування європейської перспективи Білорусі:

- Окрім поширення інформації, інформаційні центри беруть участь у кампаніях Ради Європи й організації заходів для експертів, політиків та громадянського суспільства. Відкриття такого пункту у Вільнюсі стане дуже важливим кроком для просування нашої країни до цивілізованих держав.

Колаж із ТГ-каналу Світлани Тихановської: Олександр Добровольський і Маргарита Ворихова – перша в історії представниця Білорусі у Консультативній раді у справах молоді Ради Європи : 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: