У Криму суворо засекретили інформацію про вивезених з України дітей

РОЗСЛІДУВАННЯ 12.01.2024 Коментарі 0

Російська окупаційна влада українсього Криму оголосила суворо конфіденційною інформацію про вивезених українських сиріт. А на будь-які запити західних масмедіа вимагає негайно повідомляти "владу" анексованого півострова.

Відповідний "наказ" видав кримський гауляйтер сєрґєй аксьонов. 

Росзлідування про це у четвер, 11 січня, опублікувала агенція Reuters

Агенція розповіла, як дітей із Херсонської області в різний час після повномасштабного вторгнення росії в Україну вивезли в анексований Крим і розподілили по різних установах.

Одного з підлітків намагалася у 2023 році забрати його хрещена мама, проте російська влада не дозволила жінці це зробити та депортувала її.

До слова, Служба безпеки України нещодавно затримала колишню чиновницю з Херсона, яка віддала рашистам 24 карети «швидких» для депортації українських дітей.

СБУ не дозволила посібниці російських окупантів перетнути прикордонний пункт пропуску "Краківець" на Львівщині. Заступниця очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф намагалася потрапити до Євросоюзу. 

За інформацією пресслужби СБУ, фігурантка сприяла рашистам у масовій депортації українських дітей. Їх вивозили у каретах швидкої з Херсонщини у Крим, а потім до росії.
 
Цікаво, що поплічниця росіян залишилася у Херсоні після його звільнення. А наприкінці літа 2023 року вона виїхала до Львова та ще й оформила для себе соціальні виплати як внутрішньо переміщена особа.

Мабуть, вона настільки впевнилася у своїй безкарності, що до Львова прибула із флеш-носіями та документами, що засвідчують докази злочинної діяльності.

Зрадницю звинуватили у посібництві державі-агресорці (ч. 1 ст. 111-2 ККУ) та посадили під варту. Її очікує до 12-ти років в'язниці із конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: