У Кам'янському фірми з орбіти мера "нагріли" на тепломережах сотні мільйонів – розслідування

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.02.2024 Коментарі 0

Тарифи на теплопостачання у місті Кам'янське на Дніпропетровщині виявилися щонайменше на 25% вищі, ніж у Львові. Договори з комунальниками укладали фірми, до яких, імовірно, причетний кум мера тамтешнього міського голови Білоусова. Розслідування махінацій провело виданні СтопКор. Нижче подаємо текст розслідувачів.

Колосальні кошти – з кишень містян і поза бюджетом. На Дніпропетровщині декілька фірм, власниками яких були люди з орбіти міського голови Кам’янського, уклали багатомільйонні договори на теплопостачання з комунальними підприємствами, при цьому ціновий аналіз показує: тарифи могли бути завищені принаймні на чверть.

Як із цією історію пов’язана 77-річна пенсіонерка? Та які обставини можуть свідчити про ймовірну причетність до "оборудок" мера Кам’янського Андрія Білоусова? Деталі сумнівної "схеми" заробітку на міських тепломережах і тендерах розкрила у новому журналістка СтопКору Ольга Левицька.

Промислове містечко Кам’янське, що на Дніпропетровщині, вже понад вісім років очолює мер Андрій Білоусов. 25 жовтня 2020 року він переобраний головою міста, а до цього встиг попрацювати в Дніпропетровській ОДА і навіть у Мінрегіоні за часів президентства Януковича. Крім того, Білоусов має неабиякий досвід роботи в комунальній сфері.

"Він був звичайним директором ЖЕКу. Потім кар'єрне зростання у нього. Він був заступником мера ЖКГ. Тобто все життя на держслужбі. Він вирушив до Києва, до міністерства, фактично сидів в урядовому кварталі, коли розстрілювали Небесну сотню під прапорами Януковича. Потім, щоб не потрапити під люстрацію, змінив прізвище, став не Бєлоусов, як його брат – працівник Генеральної прокуратури, а Білоусов", - розповідає місцева громадська активістка Анастасія.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: