У Держдепу просять використати $6 млрд на допомогу Україні – вони «згорять» 30 вересня

НОВИНИ 05.09.2024 Коментарі 0

До Держдепартаменту звернулися декілька громадських організацій США з проханням використати для допомоги Україні решту 6,2 мільярда доларів. Ці гроші ще доступні у межах президентських повноважень, але тільки до кінця бюджетного року, що спливає 30 вересня.

«Якщо суму не використають, то це може стати тривожним сигналом щодо підтримки України з боку США», - прокоментувала «Голосу Америки» представниця Союзу українок Америки Ірина Анпілогова.

Свої звернення до Держдепу подала низка організацій, зокрема Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

«Ми вважаємо, важливо, щоб Держдепартамент США повідомив Конгрес про необхідність використання всієї суми до закінчення терміну дії», - наголосила Анпілогова.

Вона також додала, що низка жорстоких атак росії по українських містах останніми днями є сумним нагадуванням про щоденну загрозу, з якою стикаються українські мирні жителі. Адже московити завдають ударів по цивільній інфраструктурі, включаючи дитячі лікарні та школи.

«Літо 2024 року стало найбільш смертоносним з початку війни, з незліченними жертвами серед цивільного населення. Кожен долар життєво важливий для захисту українського цивільного населення та критичної інфраструктури», - каже лідерка об'єднання українок з Каліфорнії.

Без цих коштів, наголошує вона, українські міста можуть збезлюднити, що призведе до кризи біженців, яка вплине як на Європу, так і на Сполучені Штати.

Якщо нинішні темпи «просідань» в асигнуваннях збережуться до 30 вересня, то приблизно 5,7 млрд доларів залишаться невикористаними, попереджає і організація Razom for Ukraine.

«Вкрай важливо, щоби президент Байден використав свої повноваження, щоб вилучити решту активів, виділених Україні, до дати закінчення терміну дії 30 вересня. Ми закликаємо Державний департамент негайно діяти, щоб запобігти вичерпанню терміну дії цих активів і повідомити Конгрес, щоб забезпечити їх використання для зміцнення оборони України», - йдеться у зверненні.

Razom for Ukraine закликає Держдепартамент опублікувати повідомлення про надання допомоги на повну суму – $6,2 млрд: «Це надало б потужне повідомлення Україні, росії та американським виборцям, що адміністрація [президента США] хоче перемоги України».

Лідер організації Nova Ukraine Ігор Марков у коментарі «Голосу Америки» зауважив: «Мільярди доларів схвалених Конгресом коштів для України, термін яких вийшов у попередні роки – це втрачена можливість забезпечити американську зброю та боєприпаси для підтримки героїчних захисників. Ми закликаємо адміністрацію запобігти такому закінченню терміну дії в 2024 році та повідомити Конгрес, що кошти, що залишилися, все ще потрібні».

Якщо Україна впаде, підтримка чотирьох членів НАТО, які межують з Україною, стане набагато дорожчою, наголошує Марков.

«Завдяки щоденному спілкуванню з медиками на передовій ми чітко бачимо масштаби втрат: найсміливіші, найсамовідданіші люди України гинуть і гинуть, захищаючи життя своїх побратимів, свободу своєї нації та мир у світі. Нам також ясно, що багато з цих життів можна було б урятувати за допомогою кращих і багатших запасів, обладнання та зброї», - каже співзасновник і президент організації Leleka Foundation Вадим Гешель. Тому його організація також закликає уряд США витратити 6,2 мільярда доларів, виділених на підтримку України у 2024 році.

На їхню думку, «витрачені розумно, ці кошти створять різницю між життям і смертю для незліченних українських родин. Крім того, ця допомога свідчить про те, що США продовжують твердо відстоювати свою відданість українській перемозі та миру у всьому світі».

На світлині: Акція на підтримку України біля Білого дому / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: