У Білорусі – чергові військові «двіжі»

НОВИНИ 27.04.2023 Коментарі 0

Біля Ужово в Білорусі відновили смуги для зльотів бойових літаків, за винятком великогааритних літаків.

Про це повідомляє ТГ-канал БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ, який отримав дані від мешканців Білорусі про мобілізацію, що триматиме до 4 травня.

Тим часом міністерство оборони Білорусі повідомило про початок відправлення новобранців у військо.

Призовні комісії загалом відвідають 40 тисяч чоловіків віком від 18 до 27 років, пише ТГ-канал «Позірк». Проте до місць служби до 5 травня відправлять приблизно 10 тисяч із них.

Новобранці поповнять лави з'єднань і військових частин збройних сил РБ, внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ, органів прикордонної служби та державної безпеки.

Церемонія складання військової присяги відбудеться 20 травня.

Нагадаємо, лукашенко під час зустрічі з іноземними журналістами 16 лютого в Мінську заявив, що чисельність білоруської армії у мирний час становить 75 тисяч осіб, проте в умовах війни її за потреби можуть за декілька етапів збільшити до півмільйона.

19 лютого начальник факультету генерального штабу військової академії Андрей Богодель сказав, що у Білорусі реально мобілізувати 1,5–2 млн людей.

У прикордонних з Україною областях РБ збільшилася активність абонентів gsm-операторів.

На полігонах Білорусі зберігається присутність російського контингенту регіонального угруповання військ загальною чисельністю близько 2 800 осіб. На білоруських військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери повітряно-космічних сил зс рф.

Командувач об’єднаних сил Збройних Сил  України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив, що на даний час аналіз бойового складу угруповань противника, їх розташування та військової діяльності свідчить про відсутність ознак формування наземних ударних угруповань.

Попри це Сили оборони України продовжують підсилювати Північне угруповання військ і готувати резерви.

Тривають: моніторинг ситуації, переозброєння підрозділів ЗСУ сучаснішими іноземними взірцями, вдосконалення фортифікаційних споруд, ущільнення мінування території прикордонних смуг, навчання особового складу.

На північному напрямку противник (росія) залучив два угруповання прикриття державного кордону. Вони розгорнуті у південній частині Білорусі та на територіях Брянської і Курської областей росії. Загальна чисельність – приблизно 17 тисяч осіб. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: