Тюркський батальйон «Туран» готовий воювати з Путіним і Кадировим

АНАЛІТИКА 23.11.2022 Коментарі 0

Перший батальйон тюркських народів «Туран» було сформовано цими днями в Україні. Його очолив громадянин Киргизстану Алмаз Кудабек.

Він разом із побратимами записав відеозвернення до президента рф ліліпутіна і глави Чечні каДирова. У ньому Алмаз Кудабек уулу заявив, що під виглядом «спецоперації» в Україні відбувається «справжній геноцид тюркомовного населення країни».

Від каДирова командир батальйону вимагає «не рухати священну релігію для прикриття своїх злочинів в Україні».

- Прикриваючись ісламом, каДиров оголошує джихад. Іслам для нас святе, і не треба бавитися з нашим святим! Ми будемо знищувати цей шайтанський режим... Ми будемо кошмарити вас з середини і ззовні, - сказав у відеоролику Кудабек уулу.

Рашистські пропагандисти одразу почали нишпорити в пошуках інформації.

Вони, зокрема, знайшли відомості, ніби Алмаз Кудабек бере участь у бойових діях на боці України з 24 лютого. До того моменту він перебував у росії, працював різноробочим та перукарем.

Навесні 2022 року держкомнацбезпеки Киргизстану порушив проти нього кримінальну справу за статтею «участь громадянина Киргизької республіки у збройних конфліктах чи воєнних операціях на території іноземної держави».

Сайт Vesti.uz повідомляє, що батальйон «Туран» використовує символіку  ультраправого руху «Сірі вовки» («Бозкурт»). До його складу входить близько 350 осіб, у тому числі бійці казахського, киргизького, уйгурського походження, вихідці з Азербайджану. За деякою інформацією, в «Туран» вступив Жасулан Дуйсембін, який позиціонує себе як «казахський Рембо».

Також рашистський пропагандистський ресурс «царьград» припускає, що на створення батальйону «Туран» гроші надійшли з... Туреччини. Мовляв, про це йшлося в одному з інтерв’ю із азербайджанський бійцем Магомедом Джафаровим, який розповідав про плани створити «Тюркський легіон».

Сама назва «Туран» походить від древнього історичного регіону в Центральній Азії, який був населений скіфськими  іранськими племенами (кочівниками) із загальною назвою «тура».

Росіяни ж  побоюються втілення турецькою владою концепції «Великого Турану», до складу якого, окрім Туреччини, мали б увійти Азербайджан, тюркські республіки Середньої Азії, а також Монголія, Уйгурський автономний округ Китаю та тюркські автономії рф.

Нещодавно у Стамбулі на саміті голів тюркських держав створену турками Тюркську Раду перейменували в Організацію тюркських держав. Це міждержавне об’єднання мало би «полегшити становище центральноазійських турецьких республік, які застрягли поміж двома імперіями на сході».

Росіяни, розкинувши політичний пасьянс, вже напророкували, що такий тюркський союз не вигідний найбільшим країнам азійської частини континенту. Та й посилення Туреччини навряд чи входить у чиїсь плани, окрім Ердогана.

Однак ця ідея, хоч і дещо нагадує СРСР, але поки що існує. І батальйон «Туран» цілком може стати певним етапом на шляху її втілення. А гавкання рашистських пропагандистів цілком зрозуміле, адже до складу тюркської імперії (за задумом її ідеологів) можуть відійти не лише тюркські автономії рф, а й увесь Північний Кавказ, Калмикія, Крим, Дагестан, Астраханська, Волгоградська, Курганська, Ростовська, Саратовська, Самарська, частина Свердловської, Оренбурзька, Челябінська області, Краснодарський, Красноярський та Ставропольський краї, і взагалі чи не весь Сибір.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: