Третя реінкарнація міфу - Польша запретит въезд участникам АТО

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.08.2017 Коментарі 0

Третій раз поспіль російські ЗМІ вкидають фейк про те, що «Польша запретит въезд всем участникам АТО».

Як бачимо цього разу росіяни вирішили використати як «джерело» для цього фейку - повідомлення про те, що «Информацию об этом распространил депутат Верховной Рады Вадим Рабинович».

На початку коротко нагадаємо, що минулі дві спроби вкидання цього фейку вже було повністю спростовано та розібрано на деталі у нашому попередньому розслідуванні «Повернення фейку: ЄС не пускатиме атошників»

На відміну від попередніх вкидів цей раз використано:

  • не картинку, яка імітує повідомлення у Twitter на профілі польського міністерства закордонних справ від 29 травня 2017 року «Замміністра закордонних справ (Польщі) Рената Шчех: жоден українець, який брав участь в конфлікті на Донбасі на будь-якій із сторін, не перетне кордон з Польщею після 11 червня»»,
  • не «надійне джерело» Вячеслава Піховшека, який 20 червня 2016 року поширив «нібито інсайдерську» інформацію «Источники информации в МИД Украины, двух посольствах Украины в Европе и трех посольств стран ЕС в Украине, среди которых одно - из страны бывшей советской Прибалтики утверждают: ответственные за выдачу шенгенских виз лица более месяца назад получили команду НЕ выдавать визы, вообще никакие визы, демобилизованным участникам АТО.»

Цього разу це повідомлення приписують депутату Верховної Ради України В.Рабиновичу, який за інформацією російський дезінформаторів ще й «оценил масштабы остигшего Украину бедствия».

Як подає «Комсомольская правда» В. Рабинович нібито заявив:

«- В Украине сегодня, по официальной статистике, 306 тысяч участников АТО. Теперь всех их будут заворачивать с любой границы, - объявил народный депутат и объяснил причины такого решения бандеризацией украинской политики. - Мы ухитрились из нашего самого европейского друга сделать почти врага. Героизация УПА, которая в Польше воспринимается в штыки, разводит нас по разные стороны баррикад. Если раньше Польша была страной, всегда поддерживающей Украину, то сейчас это уже не так. Несмотря на то, что Варшава выдала украинцам 1,2 млн рабочих виз, и наши люди наводнили их рынок труда, отношения к «заробитчанам» постоянно ухудшается. Мы ведь им постоянно врем.»

Крім цього російські пропагандисти переконують, що «Информация об этом заполонила украинские СМИ». Саме тому, ми вирішили уточнити походження цього інформаційного вкиду і…Та невже?!?! Знову наші старі знайомі.

«Польша запретила въезд всем участникам АТО»  і джерелом фейку в черговий раз стає відомий своїми епічними провалами сайт "Новости Украины", який за «абсолютним збігом обставин», зареєстрований та адміниться із Москви.

Вперше з цим витвором московських службістів ми зустрілись при розслідуванні фейку «коли відомий російський агент та прихильник Новоросії Матеуш Піскорський, який з травня 2016 року перебуває під арештом Агенції внутрішньої безпеки у Республіці Польщі за звинуваченням у роботі на російську розвідку, нібито «ПРЕДЛОЖИЛ ПОЛЬСКОМУ СЕЙМУ ВЫДВОРИТЬ УКРАИНЦЕВ ИЗ СТРАНЫ».»

Повне розслідування щодо даного порталу можна переглянути  за посиланням «Дивні заяви Матеуша Піскорського - черговий фейк!» .

Проте не можемо не нагадати, що навіть короткий аналіз цього «псевдоукраїнського інформаційного конгломерату» одразу ж вказав на російські вуха, які не те, що стирчать, вони просто нахабно виставлені, а їх інформацію в мережі «Фейсбук» активно поширювалась з профілю, який «аватаркою» поставив собі фото порномоделі Little Caprice.

Так от, цей дезінформаційний портал пішов далі, він навіть повідомив про доконаність факту «Польша запретила въезд всем участникам АТО»

При цьому зауважимо, що на відміну від цього очевидного каналу поширення дезінформації російськими спецслужбами, автори «Комсомольской правды» підстрахувались від можливих судових позовів зі сторони українського депутата та коротенько вказали, що

«Справедливости ради, надо отметить, что все источники информации об этом так или иначе ведут к народному депутату Украины Рабиновичу, а это значит, что информация может оказаться, мягко говоря, некорректной. А, проще выражаясь, брехней».

Але погодьтесь, хто буде зважати на цей крихітний абзац, після якого «Комсомолка» подає ще більш «страшне» застереження для росіян :

«Между тем, этот вопрос является актуальным для России, куда, в том числе, и двинулись на заработки демобилизованные «воины АТО», не нашедшие работы на «ридной вильной Украйне», гораздо более важным, чем для Польши. От бывших АТОшников можно ждать каких угодно неприятностей, в том числе и проведения диверсий. Да и, честно говоря, с позиций морали, давать средства к жизни тем, кто вчера уничтожал мирных жителей и детей Донбасса, пьяно радовался гибели «ватников и колорадов», чудовищно и отвратительно. Пусть информация о б этих «воинах света» есть и не на всех, но известным и проходящим по базам персонам надо закрывать въезд в Россию, как минимум, на пять, а то и на десять лет. Опасность инфильтрации в наше общество свидомых «свидетелей Майдана», «ветеранов АТО» и прочей подобной публики достаточно высока и не стоит недооценивать степень опасности этого процесса.»

В даному випадку ми бачимо класичне поєднання двох дезінформаційних вкидів, які ймовірно за задумом російських спецслужб повинні в черговий раз спробувати

  1. Налаштувати «учасників АТО» проти «підступної Польщі», яка раптом вирішила закрити для них кордони

  2. Налякати росіян тим, що до них приїде страшний АТОшник , який «уничтожал мирных жителей и детей Донбасса, пьяно радовался гибели «ватников и колорадов» , нагадати , що «от бывших АТОшников можно ждать каких угодно неприятностей, в том числе и проведения диверсий».

Очевидно, що вказана в розслідуванні тематика, буде ще неодноразово закидатись в інформаційне поле ЗМІ України та Росії, питання лише у тому, щоб українські ЗМІ не ставали інструментами кремлівських маніпуляторів.

Повторно, хочемо рекомендувати учасникам груп у соціальних мережах та месенджерах, які «повелись» на зображення козака, що тримає у руках червоно-чорний та перевернутий український прапор з гаслом «Слава Україні» - дивіться чим вас «кормить» російська пропаганда. Не дивіться на обгортку, заковтуючи отруту російської дезінформації, будьте свідомими того, що зараз інформаційна війна Російської Федерації ведеться дедалі агресивніше. На ставайте тими «корисними ідіотами», яких втемну використовують російські спеціальні органи!


P.S. Реакцію пана Вадима Рабиновича на дані інформаційні вкидання та «залучення» його імені для створення дезінформаційного шуму ми сподіваємось отримати найближчим часом.


Інформаційне агентство
"ГО "Західний Інформаційний Фронт" 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: