Транзит українського зерна через Польщу буде відновлено уночі проти 21 квітня

Економіка 18.04.2023 Коментарі 0

Україна та Польща домовились про відновлення транзиту української агропродукції. Він запрацює вночі з 20-го на 21-ше квітня 2023 року.

Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики. 

До транзиту будуть застосовані додаткові заходи контролю, про які буде найближчим часом повідомлено учасників ринку публічно та в робочому порядку.

Про таку домовленість повідомив також міністр сільського господарства Польщі Роберт Телюс. За його словами, транзит буде контролюватися. Заборона на імпорт українських продуктів до Польщі залишиться, наголосив міністр, - пише радіо "Свобода".

«Нам вдалося налагодити механізми, які означатимуть, що в Польщі не залишиться жодної тонни зерна. Товари будуть йти транзитом через Польщу», – заявив міністр після переговорів з українськими чиновниками.

Польща вирішила заборонити імпорт зерна та іншого продовольства із України, щоб захистити місцевий сільськогосподарський сектор після того, як потік пропозиції знизив ціни в регіоні. Заборона набула чинності ввечері 15 квітня. Також про подібне рішення оголосила Угорщина.

17 квітня про призупинення імпорту зерна з України оголосила Словаччина.

Міністерство аграрної політики та продовольства України 15 квітня заявило, що польська заборона суперечить двостороннім угодам щодо експорту, і закликало до переговорів для вирішення проблеми. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський анонсував переговори зі своїми колегами з Польщі, Румунії та Словачини щодо експорту української агропродукції.

У Єврокомісії 16 квітня завили, що односторонні дії щодо торгівлі з боку держав-членів Європейського союзу є неприйнятними.

( На фото - Зерновий термінал в Одеській області / Ігор Ткаченко / Reuters)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: