Топ-5 фейків, спростованих минулого тижня

НОВИНИ 31.07.2023 Коментарі 0

«Зеленський призвав до ЗСУ три тисячі американців, а «Польща планує окупацію західних областей України»: топ-5 фейків, спростованих минулого тижня.

Центр стратегічних комунікацій зібрав найгучніші спростування фейків росіян, що вийшли з 23 по 30 липня.

«Вибори до Ради скасували, бо в Україні перестала діяти Конституція». Вибори в Україні не можуть відбутися під час дії воєнного стану якраз тому, що Конституція діє.

«Зеленський призвав до лав ЗСУ три тисячі американських військових». російські пропагандисти видали за правду вигадану новину сатиричного англомовного видання The Babylon Bee.

«Україна планувала удар по Спасо-Преображенському собору в Одесі». Підтвердженням цьому нібито слугує заздалегідь внесена у Вікіпедію правка. Фейкороби лише не врахували, що зміни у статті були зроблені після удару, а час внесення правки просто показує згідно з іншим часовим поясом.

«Польща почала мʼяку окупацію західних областей України». Польща запускає низку проєктів, що допоможуть відновити Україну, а не окупувати її.

«Українська влада планує здати «нові регіони» росіянам». Україну влаштує лише один варіант розвитку подій – перемога над рф і деокупація всіх українських земель. Зворотні заяви – вигадки кремля.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: