Тиждень 29 серпня – 2 вересня у дзеркалі рашапропаганди

НОВИНИ 02.09.2022 Коментарі 0

Огляд нісенітниць, фейків та дезінформації від рашистських пропагандистських ЗМІ. Підсумки власного моніторингу ЗІФ та повідомлень Центру протидії дезінформації при РНБО.

РашаЗМІ радісно розтрубили (з посиланням на анонімні військово-дипломатичні джерела), що їхні міжгалактичні повітряно-космічні сили ліквідували кваліфікований льотний склад Повітряних сил України… Тож Києву доводиться задіювати колишніх курсантів, яких збивають під час першого-другого бойового вильоту. Збивають і збивають, декого, мабуть, уже по третьому разу, судячи з брифінгів мінубивства рф.

Ще одну «перемогу» рашисти вчергове здобули над бусурманськими HIMARS-ами: «війська рф знищили 60%», вихвалялись московити. Можливо, хтось на болотах їм і повірив. Але українське Міноборони заявило, що усі установки HIMARS неушкоджені та виконують бойові завдання на фронті. Цю інформацію підтвердив і Пентагон.

Натомість виявилося, що ЗСУ для обману супротивника виготовили кілька дерев’яних макетів цієї РСЗВ, і регулярно виманювали «на живця» ворожі засоби вогневого ураження, які успішно знищували.

Ще один фейк про HIMARS – що росіяни змогли їх «хакнути». Мабуть, вони просто не знають, що ці установки використовують власну комп’ютерну систему, і росіяни не можуть на відстані виявити їх сигнали, і тим паче – підключитись до них. Схоже, хтось за порєбриком передивився шпигунських фільмів.

Російські посадовці та ЗМІ поспішили запевнити, що наступ ЗСУ на Херсонщині – це «інформаційно-психологічна операція Києва». А колаборант стрємоусов аж мусив записувати заспокійливий відосік із російської глибинки, куди він про всяк випадок утік.

Росіянські ЗМІ поширювали маячню від їхніх членів ради безпеки рф, що «українські спецслужби підбирали наркоторговців та організовували розповсюдження наркотиків на території росії». Схоже, гарні «лікарські трави» на московію постачає дружній режим Талібану із Афганістану.

Уже тривалий час рашапропагандисти ведуть потужну інформкампанію довкола захоплення ними Запорізької АЕС. Рашисти регулярно обстрілюють територію станції і звинувачують в цьому ЗСУ. Перед приїздом в Енергодар делегації МАГАТЕ з’явились повідомлення про спробу ЗСУ висадити кілька груп десанту – з барж, моторних човнів тощо. Їх нібито знищили, кількох бійців «узяли в полон», хоча жодних підтверджень цієї «спецоперації» оприлюднено не було.

Ще одна інформкампанія рф пов’язана з газом. Під надуманими приводами московити не забирають відремонтовану «сіменсівську» турбіну, а зараз укотре на кілька днів припинили постачання газу до Європи через «Північний потік – 1». Також були низка країн півдня Європи були повідомлені про припинення поставок російського газу. Проте країни ЄС намагаються комплексно вирішувати питання забезпечення газом. Домовляються про альтернативні поставки, у т.ч. з Африки. Тож європейські ПСГ уже заповнені на 80-90%, а спотова ціна газу за кілька днів знизилась на $1000 за тисячу кубометрів.

Але рашапропагандисти продовжують лякати Європу холодною зимою, посилюють інформаційний шантаж та намагаються зменшити рівень підтримки України, називаючи антиросійські санкції причиною усіх економічних негараздів світу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: