Тиждень 1-5 серпня у дзеркалі рашапропаганди

НОВИНИ 05.08.2022 Коментарі 0

Чергова добірка ЗІФу про основні фейки, маніпуляції та дезінформацію від рашапропагандистів. Інформація підібрана, у тому числі, з повідомлень Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Використання американських спікерів для просування російських наративів

Росіянські ЗМІ висмикнули собі з контексту слова колишнього військового США Дж.Мерфі Донована та поширювали дезінформацію про те, ніби населення Одеси спить і бачить, як би то перейти під контроль росії. Насправді ж у матеріалі Дж.М.Донована йшлося про важливість Одеси для України загалом.

Тим часом лояльний до росіянців американський економіст Джефрі Сакс намагався реанімувати на Заході відомий рашистський наратив про ІІІ-тю світову війну. «Україна зникне з карти, або почнеться світова війна», - прорік цей «політекономіст» з ліліпутіним у голові.

Конфлікт на Балканах вигідний Сполученим Штатам

Така «ідея» виникла в російському інфопросторі одразу після перших провокацій на Балканах. Ця маніпуляція – частина ІПсО щодо відкриття другого фронту в Європі, який украй необхідний росіянцям.

Таким чином вони прагнуть відволікти світову увагу від війни в Україні та терористичних дій окупантів на наших теренах. Окрім того, ще один конфлікт у Європі пропагандони з рф можуть висвітлювати як наслідок втручання НАТО і США у життя Східної Європи.

Росіянці таким чином ще й намагаються шукати собі союзників, а також поширювати розбіжності між країнами ЄС та намагатись послабити санкції.

«Відступи» і протидія «референдумам»

Рашистське мінубивства нафантазувало, що «внаслідок величезних втрат у 93 механізованій та 128 гірничо-штурмовій бригадах спостерігається масове залишення бойових позицій та дезертирство особового складу в центральні та західні райони України». Еге ж, а потім зненацька повернулись та влупили орків, які вже розслабилися і спочивали на лаврах.

Тим часом «начальнік» усієї «динири», колаборант чєпушилін бовкнув, що Київ, виявляється, хоче евакуювати мешканців захопленої частини Донеччини, «щоби поставити під сумнів легітимність майбутнього референдуму». А заяви Президента Зеленського про евакуацію є лише PR-ходом.

Водночас загарбники шукають у великих захоплених населених пунктах людей, які би забезпечили їм масовку для акцій на підтримку псевдореферендуму щодо приєднання українських територій до рф.

Надто вже колаборанти і зрадники переймаються долею шоу під назвою «референдум під дулами автоматів», адже від його результатів залежатиме їхнє життя.

Зате на окупованих територіях Запорізької області місцеві колаборанти оголосили, що з нетерпінням очікують оголошення дати візиту представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС в Енергодарі. У них, мовляв, уже й папочки із задокументованими нібито обстрілами атомної станції з боку ЗСУ заготовлені. Водночас, жодної інформації про те, що насправді відбувається на АЕС, у жодного наглядового органу немає. Тож вигадати загарбники можуть усе що завгодно.

Провокація з «лєпєстками» у Донецьку

Вулиці центру міста, а також парки закидали протипіхотними (забороненими) мінами «лєпєсток». Рашисти намагалися створити гучну провокацію, «розкачуючи» тему з мінуванням ЗСУ «мирного міста» за допомогою касетних систем залпового вогню. Та час від часу повідомляючи про «потерпілих», але жодного разу таких не показали.

Коматозник «дімон» і чергові погрози

Після чергової порції «бояришніка» заступник голови радбезу рф дімон мєдвєдєв вирішив налякати чергову групу їжачків своєю п’ятою точкою і видав у соцмережах тираду про те, що і Грузія з Казахстаном також мають стати частиною рф. Цю маячню п’яного створіння невдовзі видалили та пояснили її появу зламом акаунту. Коли герой через два дні протверезів, то обізвав цей інцидент «проявом інформаційної війни».

«Потрібно сідати за стіл переговорів»

Росіянці щоразу активніше просувають тезу про необхідність перемовин із кремлем. Її озвучують і вустами екс-канцлера ФРН на газпромівській зарплаті герхарда шредера, і через політиків інших країн (Британії, Італії та ін.).

Рашисти за допомогою різноманітних маніпуляцій намагаються переконати світ у тому, що вони – миролюбна країна, наголошуючи на підписанні мирної угоди щодо вивезення українського зерна. При цьому росіянці не припиняють обстрілювати українські містечка та села і вбивати мирне населення.

За визнання рф спонсором тероризму вони можуть розірвати  дипломатичні відносини зі США

Про це заявила на брифінгу прес-алкаше росіянського мзсу маша захарова, і це одразу почали розганяти наближені інформаційні помийки.

Схоже, рашисти справді бояться офіційного ухвалення такого рішення і всіляко опирається йому. Адже це клеймо могло би ще більше ізолювати країну упирів від цивілізованого світу.

Турбіна є – газу немає

Росіянські медіа повідомили, що «газпром» не прийме багатостраждальну відремонтовану в Канаді турбіну для «північного потоку» через «режим санкцій Канади, ЄС та Великобританії». Російський газовий монополіст заявляє, що нинішня ситуація «не відповідає контрактним зобов’язанням з боку Siemens». У підсумку підводний газогін працює на якихось 20% від своєї потужності, Європа не може підготуватись до опалювального сезону, а росіянці продовжують тиснути на ЄС, вимагаючи скасувати санкції. Мабуть, вони таки добряче притиснули рашистів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: