Конференція «Нова Білорусь»: нові горизонти демократичних сил

НОВИНИ 06.08.2022 Коментарі 0

У понеділок-вівторок, 8-9-го серпня, у столиці Литви – Вільнюсі, триватиме Конференція «Нова Білорусь». Захід організовує команда лідерки демократичних сил Білорусі Світлани Тихановської.

Участь у ній братимуть не лише опозиційні до режиму лукашенка політики, експерти, аналітики,  політологи, але й журналісти, підприємці, активісти, представники громадських організацій, лікарі, митці, вчителі і спортсмени.

Серед учасників конференції будуть також представники зі Львова,  зокрема Олексій Францкевич – керівник Білоруського кризового центру, Юрій Кміть – голова ГО «Західний інформаційний фронт» і співзасновник Білоруського інформаційного центру у Львові.

Політичні експерти очікують гострих дискусій, пошук нових ідей і формування управлінських структур від учасників Конференції. Адже на неї прибудуть і представники іншого крила політичної опозиції – представники Форуму демократичних сил Білорусі.

«Ви сказали «зберіться і дайте кожному висловитися» - і ми разом із нашими партнерами: Координаційною радою, BYPOL, Народним антикризовим управлінням, політиками, громадськими ініціативами, бізнесом, аналітиками та незалежними експертами зберемося разом на Конференцію «Нової білорусі». Ми будемо говорити один із одним відкрито, показувати результати роботи, сперечатися про реальні плани», - писала у своєму телеграм-каналі Світлана Тихановська, анонсуючи майбутню зустріч.

Світлана Тихановська, за її словами, особисто запросила представників зовсім різних сил і думок.

Для обговорення під час панелей запропоновано такі питання:

  • Якими зараз повинні бути стратегічні пріоритети нашої роботи?
  • Яким буде перехідний період та хто за нього відповідає?
  • Як створити умови для гідного життя і врятувати країну від економічної кризи?
  • Як реорганізувати демократичні сили під завдання, які ми виберемо разом?

Оргкомітет Конференції складається з Координаційної ради, НАУ (Народне антикризове управління), команди Бабаріко, BYPOL, «Супраціва», представників партій і цивільного сектору. Конференцію відвідає декілька сотень учасників – запрошених особисто та тих, хто отримав підтвердження від оргкомітету після реєстрації на сайті.

Світлана Тихановська додала у програму час на «відкритий мікрофон» – протягом години охочі із зали й через онлайн-трансляцію зможуть ставити запитання до основних доповідачів Конференції.

На сайті Конференції також можна заповнити анкету та залишити свої критичні зауваження чи ідеї та пропозиції щодо майбутнього Білорусі та роботи демократичних політиків.

Із програмою дводенної Конфереції білоруською мовою можна ознайомитися за цим посиланням.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: