Тихановська у Бельгії обговорила нові санкції проти лукашенка

НОВИНИ 12.07.2023 Коментарі 0

Нові санкції проти режиму диктатора лукашенка та неприпустимість пом'якшення чинних обмежень лідерка білоруських демократичних сил обговорили Світлана Тихановська і глава міністерства закордонних справ Бельгії Аджі Лябіб.

Як розповів «Позірк» головний радник білоруської політикині Франак Вячорка, зустріч із Аджі Лябіб відбулася на полях саміту НАТО у Вільнюсі, що розпочався 11 липня у столиці Литви – Вільнюсі.

За словами Франака Вячорки, сторони обговорили, серед іншого, головування Бельгії в ЄС, що має розпочатися через півроку.

«Міністр запевнив, що Білорусь буде на порядку денному ЄС. Сторони обговорили підтримку місії демократичної Білорусі у Брюсселі. Тихановська подякувала пані міністру за участь у її заходах», - зазначив головний радник демлідерки.

У вівторок, 11 липня, під час позапланового заходу в рамках саміту НАТО пані Тихановська заявила, що Білорусь є ключовим фактором безпеки в регіоні та закликала міжнародне співтовариство тримати країну в центрі уваги.

За словами лідерки білоруських демсил, не можна допустити, щоби Білорусь стала «втішним призом для путіна».

До слова, теперішня глава МЗС Бельгії Аджі Лябіб до приходу на цю високу посаду, як журналістка відвідувала тимчасово окупований Крим. Попри це, минулого року вона привітала українців із Днем Української Державності та заявила, що Крим і Донбас входять до міжнародно визнаних кордонів України, писало видання «ЛІГА.Новини».

Фото – Позірк. Навіны пра Беларусь

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: