Тихановська – Прокоп’єву: «брати на понт» некоректно та негідно для чоловіка

НОВИНИ 09.08.2022 Коментарі 0

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська відповіла щодо ультимативної пропозиції політика Вадима Прокоп’єва ухвалити «до завтра» рішення про створення уряду у вигнанні. Свою ініціативу Прокоп'єв виголосив учора зі сцени під час Конференції «Нова Білорусь», що відбувається 8-9 серпня у Вільнюсі (Литва).

«Насправді, такі речі не обговорюються у вигляді ультиматумів. Якщо це таке «взяття на понт», то я не думаю, що воно має залишитися з відповіддю. Але я розумію, що він будь-яке моє висловлювання або не висловлювання переведе в той бік, що потрібен йому. Але я думаю, що краще за розмову — немає нічого. І ось так зі сцени кинути: так-так, ні-ні – це щонайменше некоректно та негідно для чоловіка», - прокоментувала виданню «Зеркало» Світлана Тихановська.

Як писав ЗІФ, Вадим Прокоп’єв запропонував не відповідати публічно на його ініціативу, а продемонструвати усе діями. Зокрема, принаймні на час розслідувань «відсторонити від посад відповідальних за провали та порушення». І вийти із пропозицією про створення уряду.

«Не розширеного офісу, а кабінету представників. Не декількох доставлених стільців, а справжнього уряду. Якщо ви таким чином відповісте вже завтра, то на цій трибуні я пропоную одразу прийняти присягу, поклавши руку на конституцію», - сказав білоруський політик.

- Якщо ваша відповідь «ні», ми вас зрозуміємо, не осудимо і підтримаємо. Ми назавжди запам’ятаємо ваш героїчний вчинок у 20-у році, але попросимо передати повноваження прем’єр-міністру, який очолить уряд. Все решта – забавка, імітація та «понти», - наголосив Прокоп’єв.

Він також нагадав фразу Тихановської, яку вона сказала досить давно під час виступу у Європарламенті: «У нас немає ще одного року». Тож попросив її визначитись якнайшвидше – до завтра (вівторка, 9 серпня).

Нагадаємо, сьогодні у Вільнюсі триває другий день Конференції «Нова Білорусь» за участі широкого кола представників білоруської демократичної опозиції. Підсумки першого дня, 8 серпня, роботи Конференції читайте у матеріалі ЗІФу.

Пряму відеотрансляцію можна спостерігати за цим посиланням.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: