«Теракт» у Придністров’ї – чергова інформаційна диверсія москви

НОВИНИ 09.03.2023 Коментарі 0

У невизнаному Придністров’ї розтрубили, що їм вдалося попередити замах на голову ПМР Вадима Красносельського. Підозрюваних із «реманентом» затримали, і все, мовляв, вказує на та, що диверсія готувалася… за вказівкою СБУ.

Уся ця історія чудесно лягає на поширювані раніше російські лякалки про наміри України захопити Придністров’я (про цю загрозу регулярно нагадують і з москви, і проросійська опозиція з Кишинева).

При цьому, за словами прокурора т.зв. «ПМР» Анатолія Гурецького, готувався повноцінний теракт у центрі Тирасполя. Й окрім усунення керівництва республіки організатори «розраховували на велику кількість жертв серед населення». А «матеріально-технічні засоби для здійснення теракту в Тирасполі були виготовлені чи були пов’язані з Україною», заявив рашаЗМІ очільник місцевого МЗС Віталій Ігнатьєв. Ну просто «криваві нацисти» - усе як і полюбляє малювати рашапропаганда.

На московії цю тему підхопили і розкручували в інфопросторі цілісінький день. Із кожним новим повідомленням додавалося подробиць. Новини обростали коментарями і свіжими деталями. Невдалий «теракт» розростався як снігова куля.

Прикметно також, що у Придністров’ї вже сьогодні обіцяли показати «фільм-розслідування» про цей замах. Фантастично оперативна робота, чи не так?

Звісно, що силовики Молдови ні сном ні духом не відали про таку мегадиверсію, яка готувалася майже у них під боком. Про що й заявили офіційно.

Служба безпеки України зреагувала на звинувачення напрочуд толерантно.

«Будь-які заяви представників так званого «Міністерства державної безпеки» фейкової «Придністровської народної республіки» щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі.

Тож СБУ закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета росії – розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу. Брехня та провокації – один із видів зброї, яким активно користується рф. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні росії, ні її сателітів», - ідеться в коментарі української спецслужби.

Рашисти традиційно і свідомо розхитують ситуацію навколо Придністров’я, закидаючи в інфопростір навіть очевидні нісенітниці. Головне для них – емоційна реакція якомога більшої аудиторії. Тож спростовуємо фейки спокійно і тримаємо інформаційну оборону впевнено.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: