Колаборантка з Херсона загримить на 12 років через облизування сальда

РОЗСЛІДУВАННЯ 09.03.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України зібрала докази колабораційної діяльності власниці херсонської телерадіокомпанії «ВТВ плюс». Після захоплення Херсона посадовиця добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією росії.

За даними слідства, прихильниця рашизму надала ворогу ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів, повідомляє прес-служба СБУ у своєму ТГ-каналі.

Колаборантка особисто брала інтерв’ю у зрадника володимира сальдо, якого позиціонувала як «легітимного» очільника області.

«Таким чином агресор використовував медіаресурс для нав’язування людям наративів москви та поширення окупаційного режиму в регіоні. Незадовго до звільнення Херсона власниця телеканалу втекла з міста й наразі переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України», - йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності. Їй світить покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

YouTube-канал «Коллаборанты и предатели» ще три місяці тому підготував невеличкий відеоматеріал про сімейку херсонських колаборантів.

Видання «Детектор медіа» іще наприкінці червня минулого року повідомляло із посиланням на пресслужбу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про те, що «херсонський канал-колаборант «ВТВ плюс» розпочав мовлення на російському супутнику», а його керівництво перейшло на бік окупантів.

У сервісі Opendatabot у відомостях про директора і власника фігурують Каменський Віталій Валерійович та Каменська Тетяна Олександрівна (зі статутним капіталом 100 гривень). 

Згідно з інформацією «Телепедія», компанія«ВТВ плюс» розпочала свою діяльність 1996 року. Із 10 травня 2022 року телеканал розпочав мовлення російською у зв'язку з переходом під контроль росії частини Херсонської області.

«Всі заставки та програми були змінені або замінені, до того ж канал яро пропагував вибори та приєднання області до Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Із 8 серпня 2022 року «ВТВ плюс» відновила регулярне мовлення. А також почала мовити 24 години на добу в об'єднаному мультиплексі на підконтрольній росії території. 25 серпня минулого року з 15:00 до 22:00 онлайн-трансляцію телеканалу зламали та запустили в ефір марафон «Єдині новини», також на каналі вмикали патріотичні кліпи та різні відео з YouTube. Водночас трансляція каналу на Т2 тимчасово не була доступна.

«З 18 жовтня 2022 року телеканал зник з усіх радарів і фактично припинив своє існування. Трансляція не ведеться, на супутниках телеканал зник зі списку доступних до перегляду, YouTube-канал та Telegram-канал вилучено, сайт довгий час не оновлювався. Пов'язано це з евакуацією мешканців владою РФ на східну частину Херсонської області та із заходом ЗСУ у м. Херсон. У місті й була штаб-квартира телерадіокомпанії «ВТВ плюс», - пише «Телепедія».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: