Так Росія б'є по Польщі. Новий перелік цілей

ПЕРЕКЛАДИ 08.08.2022 Коментарі 0

Зараз російська пропаганда хоче переконати світ, що українська буде другою державною мовою в Польщі. Вона також поширює брехню про брак місць у польських лікарнях – причиною нібито проблем у системі охорони здоров’я є українці. Серед цілей Кремля також переконати громадськість у тому, що українці бояться поляків.

Кремль продовжує інформаційний наступ на Польщу, Україну та Захід, повідомив у п'ятницю речник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарин. «Росія намагається розділити поляків і українців, вона паплюжить нашу країну та союзницькі відносини», - наголошує він.

Серед пропагандистських мотивів з’являються такі, що українці нібито бояться поляків «як німців під час Другої світової війни», Варшава є ініціатором антиросійської політики Євросоюзу, а дії Польщі щодо Росії та України відбуваються «під диктовку» Великою Британією та США.

У дезінформаційних повідомленнях Кремля ціллю є також переконати громадськість, що Польща не може розраховувати на допомогу НАТО у разі війни з Росією через Україну. І що саме Польща, нібито створюючи економічні проблеми, знищить Вишеградську групу.

Прогресує бруталізація і без того образливого поза всілякими нормами меседжу рашапропаганди, спрямованого проти української держави та народу. Пропагандонські терміни «денацифікація» та «деукраїнізація» використовуються як синоніми, триває також і очорнення української армії, зазначив Жарин.

Речник зазначив, що дезінформація моzкви також полягає в тому, що бійці полку «Азов» є сатаністами та канібалами, президент Володимир Зеленський незабаром буде зліквідований, київський режим вбиває мирних жителів, а українські націоналісти мають відповідати перед міжнародним трибуналом.

Кремлівська пропаганда б’є по Польщі, Україні та Заходу

– Пропагандистський антиукраїнський меседж росіян – це також неправдива інформація про те, що зброя, яку Захід постачає в Україну, потрапляє на чорний ринок. А в структурах української армії процвітає корупція, чоловіки тікають від призову до Польщі, де живуть на соціальну допомогу, а російська армія успішно ламає українську оборону, – перераховує Жарин.

Речник також зазначив, що обмовляючи Захід, російська пропагандистська машина в тому числі підриває сенс переозброєння України і ставить під сумнів ефективність санкцій, стверджуючи, що в Європі немає монолітного фронту щодо дій росії, «там поширюється русофобія, яка виражається у великій дезінформаційній кампанії проти росії».

– Кремль також намагається просувати тези про те, що європейцям набридли біженці з України, що у біженців забирають дітей, а антиросійські санкції ухвалюють під тиском США, – зазначив Жарин. – Дезінформація також стверджує, що переозброєння України означає продовження війни, водночас стверджуючи, що росіяни успішно знищують або перехоплюють сучасну зброю, яку Захід постачає Україні, – додав речник міністра координатора спецслужб у новому повідомленні.

Мацей Шефер (Maciej Szefer), wiadomosci.wp.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: