Суд залишив під арештом лише пакети акцій Київстар і lifecell, які належать рашаолігархам

Економіка 18.10.2023 Коментарі 0

Згідно з уточненим рішенням Шевченківського райсуду Києва, арешт тепер стосується не усіх акцій мобільних операторів Київстар і lifecell, а лише часток, що контролюються російськими олігархами. Про це суд видав окрему постанову від 13 жовтня.

Як повідомляє ЕП, відповідно до попереднього рішення суду за 4 жовтня були заарештовані корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та 99,99% статутного капіталу ПрАТ «Київстар».

Однак через кілька днів з Офісу генпрокурора до суду звернулися повторно, заявивши про описку в рішенні.

«Виявилось, що потрібно було накласти арешт тільки на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% статутного капіталу Київстару, тобто частки, які належать структурам, пов'язаним із LetterOne», – пояснює видання.

Тож суд задовольнив прохання прокурора і виправив описку. В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Як повідомляли українські медіа, рішенням суду було накладено арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену (на світлині) та Андрію Косогову, які входять до оточення кремлівського карлика та фінансують російську агресію. Серед арештованих судом активів, що належали підсанкційним російським олігархам, окрім «Київстару» є ще один мобільний оператор – lifecell.


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: