Суд виніс постанову щодо балотування Трампа

НОВИНИ 04.03.2024 Коментарі 0

Верховний суд США дозволив кандидатові від республіканців Дональдові Трампу брати участь у виборах президента країни. Таким чином судді скасували рішення своїх колег зі суду штату Колорадо про заборону колишньому президентові балотуватися на пост N1. Hішення чинне по всій країні.

Заборона Феміди штату Колорадо базувалася на тому, що Трамп як посадова особа брав участь у «заколоті чи повстанні».

Нагадаємо, на початку 2021 після перемоги на виборах демократа Джо Байдена його опонент назвав результати голосування сфальсифікованими. Опісля відбувся штурм будівлі Конгресу, де планували офіційно затвердити перемогу Байдена.

Трампа звинувачували в тому, що він хотів незаконними методами скасувати результати  президентських виборів і закликав своїх прихильників до акцій непокори, що призвели до безчинств.

Захисники Трампа у суді наполягали, що події в Капітолії не тягнуть на заколот, а висловлювання їхнього клієнта захищені правом на свободу слова.

Згідно з останніми даними, у передвиборчій кампанії експрезидент США Дональд Трамп випереджає теперішнього главу держави Джо Байдена в гіпотетичних президентських виборах на 5%, - повідомляє Укрінформ.

Серед зареєстрованих виборців 48% сказали, що проголосували б за Трампа, якби президентські вибори «відбувалися сьогодні». 43% віддали б перевагу чинному президенту. Про це свідчать результати опитування The New York Times та Сієнського коледжу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: