Студентів платформи Prometheus залякують рашистські «ІПСОшники»

НОВИНИ 22.08.2023 Коментарі 0

На користувачів платформи онлайн-освіти Prometheus здійснено психологічну атаку. Її організували рашисти, а залякати вони спробували слухачів курсів БПЛА.

«У ніч на суботу в соціальних мережах почали з’являтися скріншоти листів, надісланих російськими фахівцями з інформаційно-психологічних операцій від імені Prometheus. Лист містив типове повідомлення: це збройні сили рф, ми все про вас знаємо, навчатися керуванню БПЛА жах як небезпечно», - йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці освітньої платформи.

Як вважають у Prometheus, ціль московитів зрозуміла: налякати дійсних/потенційних слухачів курсів БПЛА на Prometheus, щоб ті припинили навчатися робити дуже болісні і небезпечні для армії агресора речі.

Як з’ясувалось під час оперативної перевірки, сліди зламу на серверах платформи відсутні, дані слухачів у безпеці. Водночас вдалося встановити, що відправник листів маскується під Prometheus, але листи надсилаються з різних доменів, котрі платформа ніколи не використовувала.

Окрім того, у цих листах не були зазначені імена та прізвища слухачів, хоч ця інформація зберігається на платформі. При цьому у всіх отримувачів текст виявився однаковим.

Цікаво також, що як засвідчило вибіркове опитування зареєстрованих слухачів з курсів БПЛА, жоден з них не отримав такого листа, тобто розсилка йде не по базі зареєстрованих на курси Prometheus, а за іншим списком, створеним ворогом.

«Несподівано з’ясувалося, що знайти людей, які отримали цей лист, непроста задача. Абсолютна більшість повідомлень у чатах, де поширювалися скриншоти, була від людей, які самі нічого не отримували і просто копіювали чужі повідомлення», - зазначили на Prometheus.

Наразі вдалося знайти п’ятьох слухачів, які отримали такі листи. Припускають, що таких слухачів має бути більше, але ця цифра, порівняно з кількістю зареєстрованих на курси, мізерна. Тим не менше, електронним листом ворогу вдалося викликати занепокоєння у тисяч українців.

До речі, на початку червня сайт освітньої платформи Prometheus вже зазнавав потужної DDoS-ки. Тоді її представники заявили, що за характером атаки було схоже, що її здійснили з держави-агресора для блокування навчання на окремих закритих курсах платформи.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: