Ніщо так не обʼєднує українських політиків як небажання декларувати своє майно

НОВИНИ 22.08.2023 Коментарі 0

Панічно бояться показувати свої статки. Такий напрошується висновок після аналізу 457 правок до законопроєкту про відновлення декларування посадовців. Про це у ФБ пише Центр протидії корупції.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Умовно ми виділили три групи, які намагаються вбити декларування:

Представники проросійських сил. Найбільше шкідливих правок подав обраний від ОПЗЖ нардеп Мамка. Зокрема, він пропонує на час воєнного стану закрити доступ до декларацій всіх силовиків, незалежно від місця та особливостей служби.

Старі захисники корупційних еліт. Тут варто згадати члена Батьківщини Сергія Власенка, який з групою колег пропонує тупо закрити реєстр декларацій до кінця війни.

Група Разумкова. Ця група відзначилась правкою, яка дозволяє уникнути відповідальності, якщо декларант "сам виявив" помилку у декларації. Навіть якщо така помилка виявлена вже під час перевірки, а декларант "забув" задекларувати маєток чи яхту.

Ще з цікавого. Частина нардепів пропонує взагалі не вказувати в декларації інформацію про дітей, дружину або чоловіка. Переписав/ла на родичів - нема проблем.

Дехто пропонує не вказувати у деклараціях наявну у них готівку та третіх осіб, з якими вони, наприклад, мають спільне майно. Хтось пропонує приховувати інформацію про місце проживання.

Виловили ще кілька "чудових" правок. Наприклад, хочуть звільнити від декларування посадовців, які були призначені і звільнені в період воєнного стану до прийняття закону про відновлення декларування.

Дехто пішов далі і пропонує скасувати ще й декларацію при звільненні та після звільнення. А як тоді порівняти, наскільки у людини змінились статки після перебування на держслужбі?

Як бачимо, ніщо так не обʼєднує нардепів від Батьківщини, ОПЗЖ, Слуги Народу та групи Разумкова, як небажання декларувати своє майно. А тим паче – нести відповідальність за брехню про нажите".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: