Стадіон – так стадіон: Байден і Трамп висунули вимоги до сьогоднішніх дебатів

НОВИНИ 27.06.2024 Коментарі 0

Перші теледебати між майбутніми кандидатами в президенти США – Джо Байденом і Дональдом Трампом відбудуться у четвер, 27 червня, о 21 год. (4:00 п’ятниці за київським часом) на телеканалі CNN і триватимуть 90 хвилин.

Прикметно, що вперше теледебати відбудуться перед національними партійними з’їздами, на яких висувають кандидатів. Але виглядає на те, що жодних сумнівів стосовно майбутніх учасників президентських перегонів ні в кого не виникає.

Якщо в Україні останні дебати запам’яталися тривалими організаційними дискусіями й «оригінальним» місцем проведення (фраза про стадіон стала мемом), то у Штатах цього разу все чітко. Щоправда, обидва кандидати також висунули низку своїх умов.

На вимогу Трампа, опоненти не матимуть жодних записів, а лише чисті аркуші паперу та ручки. Мабуть, він розраховує «заговорити» свого поважнішого за віком опонента та завадити йому скористатися «шпаргалками» чи нагадуваннями і заготовками команди.

На вимогу Байдена, поєдинок відбудеться без аудиторії, яка могла би підбадьорювати своїх лідерів вигуками й аплодисментами – у телестудії будуть присутні лише двоє телеведучих. Окрім того, мікрофони вмикатимуть, лише коли політики відповідатимуть на свої запитання, аби вони не перебивали одне одного й не вставляли коментарі, як це любить робити Трамп.

Медіа повідомляють, що Байден уже тиждень із групою радників працює в резиденції Кемп-Девід. При цьому особистий адвокат нинішнього глави держави Боб Бауер грає роль Трампа в інсценізації дебатів.

Як цілком логічно прогнозує агенція Reuters, на цих дебатах у центрі уваги виборців буде насамперед вік кандидатів. Самі ж політики, найімовірніше, дискутуватимуть на теми безпеки кордонів та імміграції, права на аборт, судових справ проти Трампа, засудження сина Байдена – Гантера – за купівлю та зберігання зброї, економіку і т.д.

Якщо Байден на цих дебатах продемонструє бадьорість і хороші результати, це допоможе нейтралізувати побоювання щодо віку президента, тоді американці зосередяться на політичних питаннях. Якщо ж навпаки – тоді уповільниться збір коштів його командою, що може спровокувати подальший успіх його ексцентричного суперника.

Експерти наголошують, що головна мета Трампа – показати, що 81-річний Байден утратив пам’ять і гостроту розуму та не здатний очолювати країну ще чотири роки (у листопаді йому виповниться 82).

Очікується, що в жовтні, ближче до дня виборів, кандидати проведуть ще одні теледебати. А власне чергові, 60-ті президентські вибори у США відбудуться у вівторок 5 листопада 2024 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: