Спека – в Україну повертаються відключення електроенергії

НОВИНИ 19.08.2024 Коментарі 0

Від 19 серпня в Україні знову вимикатимуть електропостачання для споживачів. Наразі йдеться про одну чергу відключень.

Відключення електропостачання в «Укренерго» пояснюють тим, що через спеку зросло споживання електрики. «19 серпня з 17:00 до 21:00 буде застосовуватись одна черга відключень. В інші години – без обмежень», - зазначили у компанії.

Напередодні заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначала, що через пошкодження російськими атаками енергосистема України досі «дуже чутлива», тож будь-які додаткові пошкодження або навіть погодні умови можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень.

Окрім того, зараз триває масштабна ремонтна кампанія та відновлення енергооб’єктів для підготовки до осінньо-зимового періоду. Гринчук вказувала, що невдовзі планують ввести у роботу додаткові потужності генерації.

Попри це в Міненерго закликали українців економно використовувати електрику, особливо в години пікових навантажень — з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Магістальна мережа України здатна передавати необхідні обсяги електроенергії до будь-якого регіону, дефіцит в енергосистемі зумовлений наслідками попередніх ударів ворога по електростанціях, заявив журналістам голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
 
«Ми здатні сьогодні своєю магістральною мережею транспортувати необхідні нашим споживачам обсяги електроенергії у будь-який регіон. Основна проблема полягає в тому, що виробництво електроенергії не таке велике, як нам би хотілося – через масові пошкодження електростанцій. Це ті самі 9 гігават потужностей, які нам ворог пошкодив або знищив, про які говорив і Президент, про які часто говорять урядовці. Саме пошкодження генеруючих потужностей сьогодні призводить до певного дефіциту внаслідок російських атак», - зазначив Кудрицький.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: