Склад із понад 1000 тонн «забутої» гуманітарки виявили на Львівщині

НОВИНИ 25.04.2023 Коментарі 0

Склад із товарами, що мають ознаки гуманітарного вантажу, виявили на на території Львівщини детективи Бюро економічної безпеки. Це – один з перших реальних результатів роботи аналізу ризиків економічної безпеки, про що на початку квітня був підписаний Меморандум між ДПС, правоохоронними органами і Львівської ОВА.

Масштаби цього «загубленого» складу вражають – сотні коробок з одягом (вживаним і новим), дитячі товари, продукти (переважно консерви), постіль, засоби гігієни, матеріали для медицини та ін. Площа складів, заповнених товарами гуманітарного характеру невстановленого походження, складає 1600 кв. м., зазначив в.о. керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко під час брифінгу 25 квітня.

Детективи отримали дозвіл суду на обшук приміщення, відтак слідчі дії тривають вже четверту добу. Працівники БЕБ описують виявлений товар, класифікують його, встановлюють походження. Слідчі дії там тривають вже не одну добу. Місце розташування складу поки не називають, оскільки триває слідство.

«Зараз ми з’ясовуємо, як ці товари потрапили на територію України, чому не були розподілені, та перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги», – розповів Валерій Тацієнко.  

Детективи встановлюють і коло осіб, задіяних у ввезені та складуванні гуманітарної допомоги. Адже щоб завезти цей вантаж, знадобилося приблизно 60 вантажівок-фур, тож такі переміщення не могли залишитися непомітними. Винним загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років.

«Якщо слідство встановить, що ці товари є саме гуманітарними вантажами, то в умовах воєнного стану – це відверте мародерство. Принципова позиція Львівської ОВА – винні повинні бути покарані, а все те, що незаконно ввезено на територію України як гуманітарний вантаж, невідкладно має бути передано для потреб ЗСУ та цивільного населення в тих областях, які найбільш постраждали від жахіть війни», - зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

За його словами, обласна адміністрація проголосила нульову терпимість до корупції у сфері гуманітарних вантажів і задіює усі доступні механізми.

«Щиро переконаний, що спільними зусиллями, зокрема, у співпраці з громадськістю, ми і надалі зможемо ефективно протидіяти економічній злочинності у Львівській області», - додав перший заступник.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: